Πτώση 1,9% στην τραπεζική χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα
Μειώθηκαν περαιτέρω οι χορηγήσεις των τραπεζών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η χρηματοδότηση μειώθηκε κατά 1,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015, έναντι μειώσεως 2,1% που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα (Μάρτιος 2016-Μάρτιος 2015).
Μειώθηκαν περαιτέρω οι χορηγήσεις των τραπεζών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά τον Απρίλιο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η χρηματοδότηση μειώθηκε κατά 1,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015, έναντι μειώσεως 2,1% που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα (Μάρτιος 16 – Μάρτιος 15).
Πιο αναλυτικά, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Απρίλιο του 2016, ήταν θετική κατά 118 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 224 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -1,0%, από 1,4% τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο -0,6%, από -0,9% το Μάρτιο του 2016, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 175 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 263 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο -7,7% τον Απρίλιο του 2016, από -8,7% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 57 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 40 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 46 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 9 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -1,3%, από -1,0% τον προηγούμενο μήνα.
Το χρέος των νοικοκυριών σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια μειώθηκε κατά 3% σε σύγκριση με πέρυσι και διαμορφώθηκε στα 93,1 δισ. ευρώ.
Το υπόλοιπο των στεγαστικών δανείων υποχώρησε στα 66,4 δισ. ευρώ καταγράφοντας μείωση σε ετήσια βάση κατά 3,3%, ενώ εκείνο σε καταναλωτικά δάνεια και κάρτες μειώθηκε κατά 1,6% σε σχέση με πέρυσι στα 25,3 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
