Βαλτιμόρη: Απαλλάχθηκε αστυνομικός για τον θάνατο Αφροαμερικανού
Ο αστυνομικός Έντουαρντ Νέρο απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για την υπόθεση του θανάτου του Αφροαμερικανού Φρέντι Γκρέι, ο οποίος πέθανε μετά τη σύλληψή του τον Απρίλιο του 2015. Ο θάνατος του Γκρέι είχε προκαλέσει κύμα διαδηλώσεων στη Βαλτιμόρη.
Ο αστυνομικός Έντουαρντ Νέρο απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για την υπόθεση του θανάτου του Αφροαμερικανού Φρέντι Γκρέι, ο οποίος πέθανε μετά τη σύλληψή του τον Απρίλιο του 2015. Ο θάνατος του Γκρέι είχε προκαλέσει κύμα διαδηλώσεων στη Βαλτιμόρη.
Ο Νέρο αθωώθηκε για τις τέσσερις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, ανάμεσά τους εκείνη της επίθεσης δευτέρου βαθμού.
Σύμφωνα με τον δικαστή Μπάρι Γουίλιαμς, ο Νέρο δεν είχε εμπλακεί στη σύλληψη του Γκρέι και άγγιξε τον Γκρέι αφότου συνάδελφοί του τού πέρασαν χειροπέδες. Ο δικηγόρος του Νέρο είχε ισχυριστεί ότι ήταν ευθύνη του οδηγού του αστυνομικού βαν να φορέσει χειροπέδες στον κρατούμενο.
Ο 25χρονος Γκρέι πέθανε στις 19 Απριλίου 2015 από τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη τους οποίους υπέστη κατά τη διάρκεια της σύλληψής του -στις 12 Απριλίου.
Ο θάνατός του πυροδότησε διαδηλώσεις και ταραχές στην πόλη και επιδείνωσε την ένταση σε εθνικό επίπεδο σχετικά με την αστυνομική μεταχείριση των μειονοτήτων.
Σύμφωνα με την εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση, ο θάνατος του Γκρέι οφείλεται σε ανθρωποκτονία.
Το αστυνομικό τμήμα της Βαλτιμόρης ανακοίνωσε ότι ο Νέρο συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο εσωτερικής έρευνας.
Πέρυσι, ένορκοι δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε απόφαση σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο Γουίλιαμ Πόρτερ, ένας άλλος αστυνομικός που συνδέεται με τον θάνατο του Γκρέι.
Ο Πόρτερ ήταν ο πρώτος από τους έξι αστυνομικούς που βρέθηκαν ενώπιον δικαστηρίου για την υπόθεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις