Στις 21 Ιουνίου θα αποφανθεί η γερμανική δικαιοσύνη για το OMT της ΕΚΤ
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας είπε την Τετάρτη ότι την 21η Ιουνίου θα ανακοινώσει την απόφασή του στην υπόθεση προσφυγή ομάδας Γερμανών ενάντια στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (OMT) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT), που δημιουργήθηκε από την ΕΚΤ το 2012, αλλά δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας είπε την Τετάρτη ότι την 21η Ιουνίου θα ανακοινώσει την απόφασή του στην υπόθεση προσφυγή ομάδας Γερμανών ενάντια στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (OMT) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT).
Η προσφυγή, όπως αναφέρει το Reuters, έγινε από ομάδα 35.000 Γερμανών πολιτικών και ακαδημαϊκών με σκοπό την αποτροπή του προγράμματος αγοράς ομολόγων OMT που δημιουργήθηκε από την ΕΚΤ το 2012, αλλά δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ.
Το δικαστήριο έφερε την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το οποίο την απέρριψε πέρυσι, στηρίζοντας την ελευθερία της ΕΚΤ να λαμβάνει εάν χρειαστεί έκτακτα μέτρα, υπό προϋποθέσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κλειστά ακίνητα: Τέλος χρόνου για τα αποκαλυπτήρια
- Μπενίτεθ: «Πρέπει να προσεγγίσουμε με τη σωστή νοοτροπία τα παιχνίδια – Να μην κάνουμε ανόητα λάθη»
- Αγρότες: Μπλόκο και στις Μικροθήβες – Παρέκαμψαν τα ΜΑΤ και έκλεισαν την Εθνική Οδό – «Δεν κάνουμε βήμα πίσω»
- Νότια Αφρική: Ένοπλοι σκότωσαν 11 άτομα, ανάμεσά τους και ένα 3χρονο παιδί σε ξενώνα
- Ο Μάικλ Τζόρνταν σε νομική μάχη με τη NASCAR
- Άννα Βίσση: Η αποθεωτική πρεμιέρα για τα 10 χρόνια «Hotel Ερμού»
