Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξεναγήσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ξεναγήσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τη δυνατότητα να επισκεφθεί τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Εθνικής Βιβλιοθήκης, όπως και το πάρκο «Σταύρος Νιάρχος» θα έχει το κοινό από τις 23 ώς τις 26 Ιουνίου, στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων «Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο», που θα φιλοξενηθεί στο υπό κατασκευή Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τη δυνατότητα να επισκεφθεί τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Εθνικής Βιβλιοθήκης, όπως και το πάρκο «Σταύρος Νιάρχος» θα έχει το κοινό από τις 23 ώς τις 26 Ιουνίου, στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων «Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο», που θα φιλοξενηθεί στο υπό κατασκευή Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το πρόγραμμα, που παρουσιάστηκε κατά την 63η συνάντηση της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για το Κέντρο Πολιτισμού, τη Δευτέρα, περιλαμβάνει αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος έχει η γενική διευθύντρια συναυλιών και διαλέξεων του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης Λίμορ Τόμερ και προσκεκλημένη καλλιτεχνική διευθύντρια του προγράμματος είναι η διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Λόρι Άντερσον.

Το εικαστικό πρόγραμμα του τετραημέρου θα επιμεληθούν ο πρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Γέιλ Ρόμπερτ Στορ και οι επιμελήτριες Μπάρμπαρα Λόντον, Καλλιόπη Μηνιουδάκη και Φραντσέσκα Πιετροπάολο.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν συγκαταλέγονται επίσης ο Σύρος μουσικός Ομάρ Σουλεϊμάν, ο αμερικανοϊρακινός μουσικός Αμίρ Ελσαφάρ με το συγκρότημα «Two Rivers Ensemble», ο Κρητικός μουσικός Γιώργος Ξυλούρης με τον Αυστραλό Τζιμ Γουάιτ και η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο.

Η Χριστίνα Λαμπροπούλου στη θέση του Γ.Τροχόπουλου

Η οικονομική διευθύντρια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Χριστίνα Λαμπροπούλου αναλαμβάνει τη θέση του απελθόντος διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Τροχόπουλου, μέχρι την παράδοση του οργανισμού στο Ελληνικό Δημόσιο.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για το Κέντρο Πολιτισμού, η Χριστίνα Λαμπροπούλου ανέλαβε καθήκοντα έπειτα από απόφαση του ΔΣ του οργανισμού. Μετά την παράδοση του οργανισμού στο Δημόσιο, το σύνολο του ΔΣ θα παραιτηθεί και θα διοριστεί νέο συμβούλιο από το Ελληνικό Δημόσιο. Η παράδοση της μοναδικής μετοχής του οργανισμού στο κράτος υπολογίζεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Νιάρχος Ανδρέα Δρακόπουλο, πριν από το τέλος του 2016.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το έργο της κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης. Το Κέντρο αναμένεται να ανοίξει για το κοινό το 2017. Σε αυτή τη φάση, γίνονται τακτικές συναντήσεις των εκπροσώπων του Οργανισμού, της Λυρικής και της Βιβλιοθήκης για την μετάβαση και την μελλοντική λειτουργία τους στο χώρο. Οι φορείς επεξεργάζονται από κοινού ένα πρόγραμμα για υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Σχετικά με τη μελλοντική λειτουργία του Κέντρου, βρίσκονται σε εξέλιξη διαγωνισμοί για τη μίσθωση του χώρου στάθμευσης, την ασφάλιση του Κέντρου Πολιτισμού και τη διαχείριση των πληροφοριακών και τεχνολογικών υποδομών, που αναμένεται να ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα. Επίσης, στο στάδιο της αξιολόγησης βρίσκονται οι διαγωνισμοί για την ανάδειξη του αναδόχου για συντήρηση των υποδομών και για τη μίσθωση των χώρων εστίασης.

Επίσης, έχει ξεκινήσει η επεξεργασία του κανονισμού λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού, που θα πρέπει να παραδοθεί με την ολοκλήρωση του έργου.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής ανακοίνωσε ότι η Εθνική Βιβλιοθήκη θα ενταχθεί σε δύο προγράμματα ΕΣΠΑ, την «Εθνική ψηφιακή βιβλιοθήκη» και το «Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών», προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος της. Όσον αφορά τη νομοθεσία για τη λειτουργία της Εθνικής Βιβλιοθήκης, το σχετικό σχέδιο βρίσκεται στη φάση των διορθώσεων, προκειμένου να προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος επισήμανε ότι έχει φτάσει στο τελικό στάδιο η κατάρτιση του νέου εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του φορέα.

Σχετικά με την πιθανότητα σύνδεσης του Κέντρου Πολιτισμού και του Μητροπολιτικού Πάρκου με το μετρό, ο εκπρόσωπος της «Αττικό Μετρό» Θεόδωρος Παπαδόπουλος εξήγησε ότι έχει ξεκινήσει η έρευνα της τεχνικής εφικτότητας των πιθανών λύσεων και έχουν προκριθεί κάποιες λύσεις που θα τις επεξεργαστεί ο φορέας από πλευρά συγκοινωνιακή. Ο ίδιος εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου η εταιρεία θα είναι έτοιμη να επιλέξει την καταλληλότερη λύση.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε από τη λειτουργική διευθύντρια του Ιδρύματος Έλλη Ανδριοπούλου, το Ίδρυμα Νιάρχος θα υποστηρίξει τη δημιουργία ενός προγράμματος μελών, προκειμένου να ενεργοποιήσει τους πολίτες, και το ίδιο θα καλύψει τις συνδρομές των πρώτων 25.000 μελών του για δύο χρόνια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024