Κομισιόν: Θέμα ημερών η συμφωνία για κλείσιμο της αξιολόγησης
Ως βήμα «σημαντικής προόδου στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης» χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup. Εντός των επόμενων ημερών (με τη νομοθέτηση των προαπαιτούμενων) αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ θεσμών και Αθήνας σε τεχνικό επίπεδο, ώστε το Eurogroup να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης, είπε η εκπρόσωπος της Επιτροπής.
Ως βήμα «σημαντικής προόδου στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης» χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ θεσμών και Αθήνας σε τεχνικό επίπεδο, ώστε το Eurogroup να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης, εκτιμά η εκπρόσωπος της Επιτροπής.
Η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αννίκα Μπράιτχαρντ, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του Τύπου, στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι μετά τη νομοθέτηση των «σημαντικών» μεταρρυθμίσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο και την ολοκλήρωση της νομοθέτησης των προαπαιτούμενων μέσα στις επόμενες μέρες, οι θεσμοί και ελληνικές Αρχές αναμένεται να ολοκληρώσουν τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, ενώ αμέσως μετά το Eurogroup είναι έτοιμο να υποστηρίξει την επόμενη εκταμίευση.
Σε ό,τι αφορά το χρέος, η κ. Μπράιτχαρντ επανέλαβε ότι η Κομισιόν θα συμβάλει με την τεχνογνωσία της, ωστόσο εναπόκειται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και τους πιστωτές της Ελλάδας να αποφασίσουν σχετικά.
Τέλος, αναφορικά με το ΔΝΤ, παρέπεμψε στη χθεσινή δήλωση του Eurogroup, όπου σημειώνεται πως «μαζί με τη συμφωνία και την εφαρμογή της δέσμης μέτρων, αυτή η συμφωνία για το χρέος και οι επαρκείς διαβεβαιώσεις χρηματοδότησης από τους Ευρωπαίους εταίρους αναμένεται να επιτρέψουν στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αλί Χαμενεΐ: Ο λάτρης του Τολστόι και του Στάινμπεκ που έγινε αγιατολάχ
- «Επική οργή» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του θεοκρατικού Ιράν – Ένας πόλεμος, πολλά ερωτήματα
- Εκτέλεση στην Καισαριανή: Φως στα… μυστικά των δημοπρασιών
- Το Ιράν ορκίζεται «την πιο καταστροφική επιχείρηση στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας»
- Ιράν: Ο Τραμπ δήλωσε μετά την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του Χαμενεΐ «πως υπάρχουν καλοί υποψήφιοι»
- Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση



