Αύξηση 24,8% τον Απρίλιο- στα ίδια επίπεδα με το 2015 το τετράμηνο για τις ελληνικές πωλήσεις αυτοκινήτων
Με 24,8% αύξηση έκλεισε ο Απρίλιος για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου με φόντο την όψιμη επαναφορά της απόσυρσης η οποία όμως δεν κατάφερε να ενισχύσει και τα μεγέθη του τετραμήνου που παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι σύμφωνα με τον ΣΕΑΑ.
Αύξηση 24,8% κατέγραψαν οι πωλήσεις καινούριων επιβατικών αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά τον Απρίλιο σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου ο οποίος ωστόσο επισημαίνει ότι η αύξηση οφείλεται στη βραχεία επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης και ότι οι πωλήσεις για το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.
«Η πρόοδος στις ταξινομήσεις καινούριων επιβατικών αιτιάζεται στις αυξημένες πωλήσεις λόγω της επαναφοράς της απόσυρσης από τις αρχές Απριλίου ως στα τέλη Μαΐου, δηλαδή για ένα μικρό διάστημα στο οποίο οι καταναλωτές θα έχουν την τελευταία ευκαιρία να ευεργετηθούν από τη σχετική έκπτωση στους φόρους ενός καινούριου αυτοκινήτου», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.
Σε ό,τι αφορά τα απόλυτα μεγέθη, τον μήνα Απρίλιο ταξινομήθηκαν 9.735 καινούρια αυτοκίνητα, ενώ για το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 25.061 έναντι 25.072 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Αναφορικά με τις υπόλοιπες κατηγορίες τον Απρίλιο ταξινομήθηκαν 576 καινούρια φορτηγά έναντι 594 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ενώ για το τετράμηνο του 2016 οι πωλήσεις της κατηγορίας αριθμούν 1.789 μονάδες, μέγεθος μειωμένο κατά 31,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Στα καινούρια δίκυκλα (άνω των 50 κ.εκ.) οι πωλήσεις Απριλίου καταγράφουν αύξηση 4,8% με ταξινομήσεις 3.508 μονάδων ενώ για το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου, η επίδοση της κατηγορίας είναι επίσης αυξημένη σε σχέση με πέρυσι καταγράφοντας αύξηση 5% και άθροισμα 9.560 μονάδων.
auto.in.gr
- Κακοκαιρία Byron: Μέχρι πότε θα συνεχιστούν τα φαινόμενα στη Θεσσαλία – Βροχοπτώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή για να παραδώσει το δίπλωμα οδήγησης
- Ξεκίνησε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου – Ποιοι δρόμοι έκλεισαν
- Πανιώνιος: Δύο οπαδοί κρατούνται σε νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη, τους αφαιρέθηκαν κινητά και διαβατήρια
- ΗΠΑ: Με πιτζάμες και παντόφλες οι επιβάτες στα αεροδρόμια – Viral απάντηση στην οδηγία «ντυθείτε καλύτερα»
- Η σκοτεινή πίεση πίσω από τη Λάτσιο