Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η αναφορά ΙΣΑ για τις κλειστές κλίνες ΜΕΘ
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω διαβιβάστηκε η αναφορά που είχε καταθέσει πρόσφατα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για τις 200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που παραμένουν κλειστές. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα αποφανθεί εάν θα διαταχθεί ή όχι η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω διαβιβάστηκε η αναφορά που είχε καταθέσει πρόσφατα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για τις 200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που παραμένουν κλειστές.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα αποφανθεί εάν θα διαταχθεί ή όχι η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.
Υπενθυμίζεται ότι στην αναφορά του ο ΙΣΑ, αναφέρει μεταξύ των άλλων «από την Δικαιοσύνη να διερευνήσει εάν υπάρχουν ευθύνες για την ολιγωρία στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που έχει ως αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή των ασθενών».
Ακόμη, ο ΙΣΑ καταγγέλλει την πολιτεία για «εγκληματική ολιγωρία» να στελεχώσει τις 200 κλίνες νοσηλείας ΜΕΘ, εκτιμώντας ότι η πρόσφατη προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων αυτών μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ «κινδυνεύει να ματαιωθεί».
Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, η πολιτεία έχει βαρύτατες ευθύνες καθώς, «δεν υπήρξε μέριμνα, για να ανανεωθούν οι συμβάσεις του προσωπικού των ΜΕΘ που έληξαν το φθινόπωρο, με αποτέλεσμα να κλείσουν κλίνες λίγο πριν από την έναρξη της επιδημίας της γρίπης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρωσία: Η κυβέρνηση θα συζητήσει σύντομα τη διακοπή των εξαγωγών φυσικού αερίου στην Ευρώπη
- Λίβανος: Το Ισραήλ προειδοποιεί τους κατοίκους της νότιας Βηρυτού – «Σώστε τις ζωές σας, εκκενώστε τα σπίτια σας»
- Ολυμπιακός: Τα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ και ο Ροντινέι
- Από το πλατό του Ted Lasso στα γήπεδα των ΗΠΑ: Ο Κρίστο Φερνάντες ονειρεύεται να γίνει ποδοσφαιριστής στα 35 του
- Γερουλάνος: Η Ελλάδα να γίνει ξανά γέφυρα συνεννόησης, υπερασπιζόμενη το διεθνές δίκαιο
- Διευκρινίσεις Γαλλίας: Διαθέτει βάση στις ΗΠΑ για αεροσκάφη που δεν συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν


