Συμφωνία για προσωρινή «σιγή όπλων» σε τμήματα της Συρίας από το Σάββατο
Συριακή κυβέρνηση και αντιπολίτευση κατέληξαν, όπως μεταδίδουν συριακά ΜΜΕ, σε συμφωνία για προσωρινή «σιγή όπλων» σε τμήματα της Συρίας, η οποία θα ξεκινήσει από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ωστόσο, την συμφωνία δοκιμάζει η συνεχιζόμενη βία στη Συρία: τρία άτομα σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν σε επίθεση με όλμους στο Χαλέπι.
Συριακή κυβέρνηση και αντιπολίτευση κατέληξαν, όπως μεταδίδουν συριακά ΜΜΕ, σε συμφωνία για προσωρινή «σιγή όπλων» σε τμήματα της Συρίας, η οποία θα ξεκινήσει από τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συριακού στρατού, η συμφωνία θα αρχίσει να εφαρμόζεται μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή της πόλης Γούτα και τη Δαμασκό, όπου θα κρατήσει 24 ώρες.
Στις περιοχές της βόρειας Λαττάκειας θα είναι διάρκειας 72 ωρών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συριακού στρατού.
Νωρίτερα, στελέχη της αντιπολίτευσης είχαν μιλήσει για συμφωνία που περιλάμβανε και το Χαλέπι, το οποίο όμως δεν αναφερόταν στις αρχικές ανακοινώσεις από το καθεστώς.
Η νέα εκεχειρία στη Συρία απαγορεύει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, αλλά και τη χρήση όπλων και οπλικών συστημάτων οποιουδήποτε τύπου, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.
Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο επισημαίνει ότι δε διαβλέπει κάποιο κίνδυνο στην εφαρμογή της εκεχειρίας.
Ωστόσο, την συμφωνία δοκιμάζει η συνεχιζόμενη βία στη Συρία: τρία άτομα σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν σε επίθεση με όλμους στο Χαλέπι.
Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, τους όλμους εξαπέλυσαν αντάρτες. Τα πυρά έπληξαν τζαμί στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Πέθανε ο Φρανκ Ο. Γκέρι – Ο αρχιτέκτονας που έκανε το μέταλλο να χορεύει, «ανέστησε» το Μπιλμπάο και έδωσε μορφή στο χάος της ζωής
- Ερυθρός Αστέρας – Μπαρτσελόνα 79-89: Με οδηγό τον Κλάιμπερν η νίκη των μπλαουγκράνα
- Πούτιν και Μόντι υπογράφουν συμφωνίες 100 δισ. [γράφημα]
- Παναθηναϊκός – Βαλένθια 79-89: Οι «νυχτερίδες» έβαλαν τέλος στο σερί του Τριφυλλιού
- Γαλατασαράι-Σάμσουνσπορ 3-2: Λύγισε στο φινάλε η αντίπαλος της ΑΕΚ
- Μείωση των παραδόσεων Airbus τον Νοέμβριο μετά από τεχνικό πρόβλημα

