Σκουρλέτης: SOCAR και υπουργείο συνεργάζονται για την πώληση του ΔΕΣΦΑ
Το υπουργείο Ενέργειας και η αζέρικη SOCAR συνεργάζονται για να ολοκληρωθεί η πώληση του ΔΕΣΦΑ, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.
Το υπουργείο Ενέργειας και η αζέρικη SOCAR συνεργάζονται για να ολοκληρωθεί η πώληση του ΔΕΣΦΑ, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.
«Το ΥΠΕΝ συνεργάζεται με την SOCAR προκειμένου να εκπληρωθεί το πλάνο της ιδιωτικοποίησης», δήλωσε ο Σκουρλέτης μετά τη συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της SOCAR Anar Mammadov.
Η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρώσει τη συμφωνία πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ στη SOCAR, προκειμένου να αντλήσει έσοδα 188 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.
H συμφωνία υπεγράφη το 2013, αλλά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί λόγω ενστάσεων που έχει διατυπώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με θέματα ανταγωνισμού.
Η SOCAR επιδιώκει την πώληση ποσοστού τουλάχιστον 17% σε τρίτη εταιρία μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά του 66% για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Διαψεύδει δημοσιεύματα για «αποστολή μηνυμάτων» διαπραγμάτευσης στις ΗΠΑ
- Ιράν: Νέα άνοδος της τιμής του πετρελαίου κατά 2% στο άνοιγμα των ασιατικών αγορών
- Ιράν: Ο Ζελένσκι λέει ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ιρανικών drones
- Ιράν: Η Γερουσία αρνείται να περιορίσει τις εξουσίες του Τραμπ για τον πόλεμο
- Ισημερινός: Απελαύνει τον πρεσβευτή της Κούβας και τα υπόλοιπα μέλη της διπλωματικής αποστολής
- Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τα Τέμπη και το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά τη δικαστική απόφαση