Ο Πάπας προσευχήθηκε εν όψει του ταξιδιού του στη Λέσβο
Την εκκλησία Santa Maria Maggiore (Aγία Μαρία η Μεγίστη) της Ρώμης επισκέφθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο Πάπας Φραγκίσκος, για να προσευχηθεί υπέρ της επιτυχίας του ταξιδίου του στην Λέσβο. Ο Πάπας φθάνει στη Λέσβο το Σάββατο, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη για το προσφυγικό.
Την εκκλησία Santa Maria Maggiore (Aγία Μαρία η Μεγίστη) της Ρώμης επισκέφθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο Πάπας Φραγκίσκος, για να προσευχηθεί υπέρ της επιτυχίας του ταξιδίου του στην Λέσβο.
Ο ποντίφικας προσευχήθηκε κάτω από την εικόνα της Παρθένου Salus populi romani (Σωτηρία του ρωμαϊκού λαού), ζητώντας από την Παναγία να τον προστατέψει. Σύμφωνα με την παράδοση, την εικόνα ζωγράφισε ο ευαγγελιστής Λουκάς.
Όπως γνωστοποίησε το γραφείο τύπου του Βατικανού, ο Πάπας προσέφερε στην Παρθένο τριαντάφυλλα με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας, άσπρα και γαλάζια.
Ο Πάπας φθάνει στη Λέσβο το Σάββατο, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη για το προσφυγικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νωρίτερα θα επαναλειτουργήσει το μετρό Θεσσαλονίκης – Το πρόγραμμα των δρομολογίων
- Παπασταύρου: Τον Απρίλιο στην Ουάσινγκτον η υπουργική συνεδρίαση του 3+1 – «Η επιθετικότητα δεν οδηγεί σε επιρροή», διαμηνύει στην Τουρκία
- Βραβείο Ειρήνης της FIFA: Απονεμήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ
- UEFA Champions League: Το κορυφαίο ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι έρχεται στο MEGA
- Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός: Έφτασε τους 337 τίτλους
- ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-3: Πήρε το ντέρμπι και έβαψε «ερυθρόλευκο» το League Cup
