H Δαμασκός μιλά για χρήση αερίου μουστάρδας από το ISIS στο Ντέιρ αλ Ζορ
Τα συριακά καθεστωτικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως οι τζιχαντιστές της ISIS έκαναν χρήση αερίου μουστάρδας -μέρος του παλιού συριακού χημικού οπλοστασίου- κατά τη διάρκεια επίθεσης σε στρατιωτική βάση στο Ντέιρ αλ Ζορ, στα σύνορα με το Ιράκ. Οι επίσημες αναφορές δεν έδιναν στοιχεία για τραυματίες ή νεκρούς.
Τα συριακά καθεστωτικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως οι τζιχαντιστές της ISIS έκαναν χρήση αερίου μουστάρδας -μέρος του παλιού συριακού χημικού οπλοστασίου- κατά τη διάρκεια επίθεσης σε στρατιωτική βάση στο Ντέιρ αλ Ζορ, στα σύνορα με το Ιράκ.
Οι επίσημες αναφορές δεν έδιναν στοιχεία για τραυματίες ή νεκρούς.
Το σημείο συνδέει την Ράκα με τις περιοχές του Ιράκ που ελέγχονται από την ISIS, και η περιοχή γύρω από την εν λόγω αεροπορική βάση ελέγχεται από τους τζιχαντιστές της ISIS.
Kατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον συριακό στρατό στο σημείο, η συριακή κρατική τηλεόραση Ikhbariyah ανέφερε πως «οι τρομοκράτες εκτόξευσαν ρουκέτες με αέριο μουστάρδας» ανέφερε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.
Το βρετανικό Reuters αναφέρει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την αναφορά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ανίκανη και αδιάφορη για λύσεις στον πρωτογενή τομέα η κυβέρνηση
- Η ΚΕΔΕ στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής
- Ταυτοποιήθηκαν οι δύο 24χρονοι που παραβίαζαν κόκκινα με μηχανή – Πώς προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη τους
- Σάλος με AI εικόνες που ανέβασε ο Τραμπ – Δείχνουν τη Γροιλανδία (και όχι μόνο) αμερικανική και θεατές τους Ευρωπαίους
- «A House of Dynamite»: Tι θα έκανε ένας πρόεδρος μπροστά σε μια πυρηνική επίθεση; – Ειδικοί απαντούν
- «Παιχνίδια» παγκόσμιας εξουσίας – Ο αποδυναμωμένος ΟΗΕ, η διεθνής αταξία και μια κομβική διαδοχή



