Ειρηνευτικές συνομιλίες ξεκινά η Κολομβία με τους αντάρτες του ELN
Η Κολομβία ανακοίνωσε ότι ξεκινά επισήμως ειρηνευτικές συνομιλίες με τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα ανταρτών, τον Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό (ELN).
Η Κολομβία ανακοίνωσε ότι ξεκινά επισήμως ειρηνευτικές συνομιλίες με τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα ανταρτών, τον Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό (ELN).
Η ανακοίνωση έγινε από κυβερνητικά χείλη και διαπραγματευτές του ELN στο Καράκας της Βενεζουέλας, όπου οι δύο πλευρές πραγματοποιούν ανεπίσημες συνομιλίες.
Οι συγκρούσεις των δύο πλευρών διαρκούσε εδώ και πέντε δεκαετίες.
Η ανακοίνωση έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση της Κολομβίας βρίσκεται κοντά σε ειρηνευτική συμφωνία με τους αντάρτες των Farc.
Η Κολομβία σπαράσσεται τα τελευταία 50 χρόνια από μια σύρραξη στην οποία εμπλέκονται ο στρατός, οργανώσεις αριστερών ανταρτών (FARC, ELN), ακροδεξιές παραστρατιωτικές οργανώσεις και συμμορίες οι οποίες διακινούν ναρκωτικά. Ο πόλεμος αυτός έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 220.000 ανθρώπους κι έχει εκτοπίσει πάνω από 5,3 εκατομμύρια άλλους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Βενεζουέλα απωθεί αντάρτες προς την Κολομβία, λέει ο κολομβιανός υπουργός Αμυνας
- Πέθανε στα 92 του ο ολλανδός συγγραφέας Σέις Νόοτεμποομ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Μισό βήμα μπρος
- Η Mistral χτίζει «sovereign AI» με επένδυση 1,2 δισ.
- Ύστατη προσπάθεια για να σωθεί το οικονομικό μοντέλο στην Ευρώπη
- Η έμμεση αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου στην ιστορική εμφάνιση του Bad Bunny στο Super Bowl
