Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετακλήσεις στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Μετακλήσεις στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Δύο παραστάσεις από το εξωτερικό με ξεχωριστό ενδιαφέρον υποδέχεται μέσα στον Απρίλιο η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σε μια προσπάθεια πολιτιστικών ανταλλαγών με διεθνείς καλλιτέχνες.

Δύο παραστάσεις από το εξωτερικό με ξεχωριστό ενδιαφέρον υποδέχεται μέσα στον Απρίλιο η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σε μια προσπάθεια πολιτιστικών ανταλλαγών με διεθνείς καλλιτέχνες.

Στις 6 και στις 7 Απριλίου ο ελβετός περφόρμερ Christophe Meierhans θα δώσει διάλεξη – περφόρμανς με τίτλο «Some use for your broken clay pots», καλώντας το κοινό «να φανταστεί μια καινούργια κοινωνία βασισμένη σε νόμους διαφορετικούς, που θα απορρέουν από ένα νέο Σύνταγμα».

Στην παράσταση, το δυτικό σύστημα διακυβέρνησης αναθεωρείται και αντικαθίσταται από ένα πολίτευμα που θέλει να καλύψει τις ανάγκες και τις ιδιομορφίες του σήμερα. Έπειτα από μια ενδελεχή έρευνα σε συνεργασία με συνταγματολόγους και πολιτικούς επιστήμονες, ο Meierhans συνθέτει ένα σύνταγμα 350 άρθρων, με στόχο «να ξανακάνει τον πολίτη κοινωνικά και πολιτικά ενεργό».

Ακολουθεί στις 9 και 10 Απριλίου ο ελβετός περφόρμερ Yan Duyvendak και ο καταλανός σκηνοθέτης Roger Bernat, οι οποίοι στήνουν μια παράσταση – δίκη βάζοντας το κοινό να κρατά το ρόλο των ενόρκων, που θα εκφέρει την τελική κρίση και θα αποφασίσει για τη μοίρα του πρίγκιπα της Δανίας που βρίσκεται κατηγορούμενος για την δολοφονία του Πολώνιου.

Στο «Please, continue (Hamlet)» κάθε βράδυ θα εκδικάζεται μια μοναδική δίκη, με πραγματικούς νομικούς λειτουργούς, ιατροδικαστές και ψυχιάτρους που θα δικάζουν, θα καταγγέλλουν και θα υπερασπίζονται τον ήρωα, και με ηθοποιούς στους ρόλους του κατηγορούμενου Άμλετ, και των μαρτύρων Οφηλίας και Γερτρούδης. Τον Άμλετ υποδύεται ο Χρήστος Πασσαλής, τη Γερτρούδη η Μαρία Κεχαγιόγλου, και την Οφηλία η Ηρώ Μπέζου.

Η παράσταση που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του δήμου της Γενεύης, θα παρουσιαστεί στα ελληνικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024