Η Τουρκία στο κυνήγι τριών «επίδοξων καμικάζι» της ISIS
Με τις φωτογραφίες τριών ανδρών που θεωρούνται ότι σχεδιάζουν τρομοκρατική επίθεση για λογαριασμό της ISIS κυκλοφορούν αρκετές τουρκικές εφημερίδες, μόλις δύο ημέρες μετά το νέο χτύπημα στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. Η τουρκική αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητά τα ονόματά τους, την ώρα που η συγκλονισμένη χώρα παραμένει σε τεντωμένο σχοινί.
Με τις φωτογραφίες τριών ανδρών που θεωρούνται ότι σχεδιάζουν τρομοκρατική επίθεση για λογαριασμό της ISIS κυκλοφορούν αρκετές τουρκικές εφημερίδες, μόλις δύο ημέρες μετά το νέο χτύπημα στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης.
Η τουρκική αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητά τα ονόματά τους, την ώρα που η συγκλονισμένη χώρα παραμένει σε τεντωμένο σχοινί.
Αρκετές εφημερίδες, από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα όπως τονίζει το Reuters, κυκλοφορούν τη Δευτέρα με τις φωτογραφίες τριών ανδρών που αναφέρονται ως καταζητούμενοι για σχέσεις με την ISIS και σχεδιασμό «άμεσης» τρομοκρατικής ενέργειας.
Σύμφωνα με τις αναφορές, πρόκειται για τρεις τούρκους υπηκόους: Τον Αλί Ντουρμάζ, τον Γιουνούς Ντουρμάζ και τον Σαβάς Γιλζντίζ.
Ο τελευταίος είχε αναφερθεί την Κυριακή σε διαρροές από την αστυνομία ως πιθανός δράστης της επίθεσης στην Οδό του Πέρα, η οποία τελικά αποδόθηκε σε τέταρτο πρόσωπο (τον Μεχμέτ Οζτούρκ).
Τα πνεύματα στην Τουρκία παραμένουν οξυμένα: Ενδεικτικά, η αναφορά τη Δευτέρα ότι η Γερμανική Σχολή στην Κωνσταντινούπολη θα έμενε κλειστή διαδόθηκε γρήγορα ως ενδεχόμενη «ένδειξη» νέας προειδοποίησης – την Πέμπτη, οι γερμανικές υπηρεσίες στην Κωνσταντινούπολη είχαν κλείσει λόγω πιθανής απειλής. Tη Δευτέρα πάντως, η γερμανική πρεσβεία και το προξενείο άνοιξαν κανονικά.
Την ίδια ώρα, στα τουρκόφωνα κοινωνικά δίκτυα έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν μέχρι και… λίστες με σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα να γίνουν στόχος τρομοκρατικής επίθεσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για τους ναυτεργάτες «που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον Περσικό Κόλπο»
- Βουλή: Στην επιτροπή Δεοντολογίας ο Φλώρος επειδή αποκάλεσε τον Βελόπουλο «καράφλα»
- Τεχεράνη: Ζημιές στο Παλάτι Γκολεστάν από πυραυλικό πλήγμα εν μέσω της σύγκρουσης ΗΠΑ–Ισραήλ με το Ιράν
- Αποκάλυψη-σοκ στη Φόρμουλα 1: Οι οδηγοί της Άστον Μάρτιν κινδυνεύουν με αναπηρία
- Στο Υπουργείο Υγείας η Δήμαρχος Σίφνου για τα θέματα στελέχωσης των υπηρεσιών υγείας του νησιού
- Μενδώνη για τις φωτογραφίες των 200 της Καισαριανής: «Σε 13 μέρες φέραμε εις πέρας όλη τη διαδικασία»


