Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
10 πράγματα που πρέπει να ερευνήσετε πριν νοικιάσετε σπίτι

10 πράγματα που πρέπει να ερευνήσετε πριν νοικιάσετε σπίτι

...

Όταν αισθανθείτε πώς έχετε βρει το ιδανικό διαμέρισμα, είναι πολύ εύκολο να ενθουσιαστείτε και να μην εξετάσετε εκείνες τις κρίσιμες λεπτομέρειες που θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή σας εκεί. Όταν θα δείτε έναν χώρο που είναι «ακριβώς αυτό που ψάχνετε», μπορεί να είστε διατεθειμένοι να υπογράψετε τα χαρτιά αμέσως αλλά πριν το κάνετε, υπάρχουν 10 πράγματα που πρέπει να ελέγξετε, οπωσδήποτε.

1. Ασφάλεια. Είναι το κτίριο ασφαλές; Λειτουργούν οι κλειδαριές και το σύστημα εισόδου; Μάθετε πώς ανοίγετε στον κόσμο για να μπει. Υπάρχει κάποιος κώδικας ή θυροτηλέφωνο;
2. Καθαριότητα. Ξεφλούδισμα του χρώματος στους διαδρόμους, μαύρη μούχλα στο μπάνιο, σκουπίδια γύρω από το κτίριο, αυτά είναι σημάδια ότι ο ιδιοκτήτης ίσως παραμελεί ορισμένα από τα καθήκοντά του. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένα πρόβλημα όταν χρειάζεστε κάτι να αντικατασταθεί ή διορθωθεί στο διαμέρισμά σας.
3. Ασανσέρ. Γίνεται σέρβις και πόσο συχνά;
4. Η πίεση του νερού. Πατήστε το καζανάκι, ενεργοποιήστε το ντους κι όλες τις βρύσες. Βεβαιωθείτε ότι η πίεση του νερού είναι ισχυρή και αφήστε το νερό να τρέξει μέχρι να είναι ζεστό. Ρωτήστε προηγουμένως αν υπάρχει ηλιακός.
5. Θέρμανση και κλιματισμός. Βεβαιωθείτε ότι και τα δύο είναι σε καλή κατάσταση.
6. Μεγάλες συσκευές. Επιθεωρήστε το εσωτερικό του ψυγείου. Εάν υπάρχουν κουζίνα, πλυντήριο πιάτων, πλυντήριο ρούχων και στεγνωτήριο, βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν σωστά. Ερευνήστε την ηλικία ορισμένων συσκευών γιατί η χρήση των παλιών αντικειμένων συχνά κοστίζει ακριβότερα απ’ τα καινούργια.
7. Επίπεδο θορύβου. Δοκιμάστε και τριγυρίστε στο διαμέρισμα για περισσότερο από 10 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο, θα αρχίσετε να παρατηρείτε αν σας ενοχλεί η κίνηση ή κάποιος άλλος θόρυβος.
8.Παράθυρα. Δεν πρέπει να υπάρχει κάποιο σπασμένο τζάμι και τα παράθυρα πρέπει να κλειδώνουν από μέσα.
9. Πάρκινγκ. Μάθετε αν υπάρχει χώρος στάθμευσης στις εγκαταστάσεις και αν υπάρχει θέση διαθέσιμη. Στη συνέχεια, επισκεφθείτε το γκαράζ για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές.
10. Συγκοινωνία. Ενημερωθείτε για το αν υπάρχει κοντινός σταθμός του μετρό και στάση λεωφορείου. Καλό θα είναι να μην απέχει πάνω από 5-10 λεπτά με τα πόδια κι ακόμη κι αν κινήστε με αυτοκίνητο, μην ξεχάσετε αυτή την τελευταία λεπτομέρεια γιατί είναι πολύ σημαντική.

gamos.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024