Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πίνακες του Φράνσις Μπέικον εκλάπησαν από ιδιωτική συλλογή

Πίνακες του Φράνσις Μπέικον εκλάπησαν από ιδιωτική συλλογή

Ταινία του Χόλιγουντ θυμίζει η κλοπή πέντε έργων του βρετανού ζωγράφου Φράνσις Μπέικον, αξίας περίπου 30 εκατ. ευρώ, από την οικία ιδιώτη συλλέκτη, και φίλου του δημιουργού, στη Μαδρίτη. Η κλοπή σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, αλλά έγινε γνωστή μόλις χθες, 13 Μαρτίου.

Ταινία του Χόλιγουντ θυμίζει η κλοπή πέντε έργων του βρετανού ζωγράφου Φράνσις Μπέικον, αξίας περίπου 30 εκατ. ευρώ, από την οικία ιδιώτη συλλέκτη, και φίλου του δημιουργού, στη Μαδρίτη.

Πρόκειται για πορτρέτα και τοπία, που εκλάπησαν τον περασμένο Ιούνιο, αλλά το περιστατικό έγινε γνωστό μόλις χθες, 13 Μαρτίου.

Πηγές με γνώση της πορείας των ερευνών δήλωσαν στην El Pais ότι πρόκειται για άκρως επαγγελματικό χτύπημα. Οι δράστες είχαν παρακολουθήσει τις κινήσεις του συλλέκτη και εισέβαλαν στην οικία του χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, όταν εκείνος απουσίαζε.

Όπως προκύπτει, το σχέδιό τους ήταν μελετημένο προσεκτικά, αφού γνώριζαν για το σύστημα συναγερμού, το οποίο κατάφεραν να απενεργοποιήσουν.

Προς το παρόν, οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των έργων παραμένουν άκαρπες. Οι ειδικοί πάντως θεωρούν ότι οι πίνακες είναι πολύ δύσκολο να πουληθούν παράνομα.

Ο Φράνσις Μπέικον πέθανε στη Μαδρίτη το 1992, σε ηλικία 82 ετών και τα έργα του παραμένουν εξαιρετικά περιζήτητα. Οι ειδικοί τον έχουν κατατάξει στη λίστα με τους 10 καλλιτέχνες των οποίων τα έργα είναι τα πλέον ακριβοπληρωμένα.

Το 2013, το περίφημο τρίπτυχό του «Τρεις μελέτες του Λούσιαν Φρόιντ» πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s έναντι 142.405.000 δολαρίων -τιμή ρεκόρ που καταρρίφθηκε από τις «Γυναίκες του Αλγερίου» του Πικάσο τον Μάιο του 2015.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024