Κλούνι: Ο Τραμπ ήταν καιροσκόπος, τώρα είναι φασίστας
Δεν μάσησε τα λόγια του για το προσφυγικό, δεν μάσησε τα λόγια του για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τώρα δεν δίστασε να μιλήσει με σκληρή γλώσσα για τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τζορτζ Κλούνι, γνωστός για τις δημοκρατικές θέσεις του και υποστήριξή του στους Δημοκρατικούς, χαρακτήρισε «ξενοφοβικό φασίστα» τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και δήλωσε ανοιχτά πως θα ψηφίσει τη Χίλαρι Κλίντον.
Δεν μάσησε τα λόγια του για το προσφυγικό, δεν μάσησε τα λόγια του για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τώρα δεν δίστασε να μιλήσει με σκληρή γλώσσα για τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Τζορτζ Κλούνι, γνωστός για τις δημοκρατικές θέσεις του και την υποστήριξή του στους Δημοκρατικούς, χαρακτήρισε «ξενοφοβικό φασίστα» τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και δήλωσε ανοιχτά πως θα ψηφίσει τη Χίλαρι Κλίντον.
«Τον συνάντησα μία φορά. Μιλήσαμε λίγο. Μετά βγήκε στην εκπομπή του Λάρι Κινγκ και δήλωσε ότι είμαι κοντός. Και τότε εγώ απάντησα: ‘Ντόναλντ, ήμουν συνέχεια καθιστός’. Ήταν καιροσκόπος, τώρα είναι φασίστας, ένας ξενοφοβικός φασίστας» είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Guardian με αφορμή την προβολή της νέας του ταινίας «Χαίρε, Καίσαρ!», των αδελφών Κοέν.
Προέβλεψε, δε, πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα χάσει τις εκλογές, επαναλαμβάνοντας τη φράση που αποδίδεται στον Ουίνστον Τσόρτσιλ ότι «μπορείς να στηριχθείς στους Αμερικάνους ότι θα κάνουν το σωστό, όταν θα έχουν εξαντλήσει όλες τις άλλες πιθανότητες».
Ο διάσημος πρωταγωνιστής παραδέχθηκε, επίσης, ότι είναι υποστηρικτής της Χίλαρι Κλίντον και πως έχει ξεκινήσει εκστρατεία για τη χρηματοδότηση της υποψηφιότητάς της. Αντίστοιχη στήριξη παρείχε ο Κλούνι και το 2012 στον Μπαράκ Ομπάμα, επιτυγχάνοντας μάλιστα να συγκεντρώσει σε μία μόνο εκδήλωση 12 εκατ. δολάρια υπέρ της υποψηφιότητάς του.
Όσο για τον Μπέρνι Σάντερς, που επίσης διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών, ο Κλούνι μίλησε με θερμά λόγια.
«Πραγματικά τον συμπαθώ και χαίρομαι που παίρνει μέρος σε αυτή την αναμέτρηση. Χάρη σε αυτόν η συζήτηση μεταφέρεται και σε θέματα που δεν συζητιούνται σε πολιτικό επίπεδο, όπως η ανισότητα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, που διευρύνεται ημέρα με την ημέρα» υποστήριξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σίνερ: Η νέα εποχή του τένις έχει ήδη το όνομά του
- Ρόδος: Μαχαίρωσε τέσσερις φορές την οικιακή βοηθό και την κλείδωσε σε δωμάτιο
- Digital Detox: Πώς να αποσυνδεθείτε σωστά
- Είναι αδιανόητο να αφήσουμε τον βασανισμένο σκυλάκο Τζόκερ χωρίς οικογένεια
- Φωτιά σε αστικό λεωφορείο – Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της Φυλής
- Έπος: Σκύλος έκανε «ντου» σε γήπεδο και έκανε… επίθεση! (vid)
- Η Ολίβια Γουάιλντ απάντησε σε όσους την αποκάλεσαν «πτώμα»
- Έντεκα συλλήψεις για την αιματηρή συμπλοκή κρατουμένων με δύο νεκρούς στις φυλακές Νιγρίτα Σερρών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 04.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-melquizedeque-32598114-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442