Παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελικών αρχών για διερεύνηση του αν συντελείται το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Οπως αναφέρει η Εισαγγελέας Ευτ.Κουτζαμάνη, ηπρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίοδιώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμηςλειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων.

Η Εισαγγελική Παραγγελία:

«Προςτους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας καιδι’ αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών τηςπεριφέρειας τους

» Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο τουαποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τουςσυμμετέχοντες κ.λπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Ησυμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ’ αρχάς τηναξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ,όπως ισχύει).

» Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίοδιώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμηςλειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικόσύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.

» Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς τοαυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή τωναστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιοπάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, καιαφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ