Επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ για την κατάσταση στο προσφυγικό
Με την καγκελάριο Μέρκελ επικοινώνησε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να της εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων σχετικά με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.
Με την καγκελάριο Μέρκελ επικοινώνησε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να της εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων σχετικά με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε και υπήρξε συμφωνία να στηριχθεί η Ελλάδα, να ενταθεί η προσπάθεια για την εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων, και να ξεκινήσει άμεσα η αποστολή του ΝΑΤΟ με στόχο την εξάρθρωση των δικτύων διακινητών ανθρώπων και τη μείωση των προσφυγικών ροών.
Διαβάστε επίσης:
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία νωρίτερα με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο επίκεντρο βρέθηκε η κατάσταση στο προσφυγικό.
Επίσης ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Φίλιππο Γκράντι.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στην παροχή υποστήριξης από την Ύπατη Αρμοστεία στις ελληνικές αρχές για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.
Τονίστηκε ότι μονομερείς και μη συντονισμένες ενέργειες δεν συμβάλλουν στη διαχείριση ενός διεθνούς προβλήματος, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μονάχα με στενή συνεργασία σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Το απόγευμα αναμένεται παρέμβαση του πρωθυπουργού στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να ανακοινώσει την πραγματοποίηση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο για το προσφυγικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα