Αλβανία: Θα κλείναμε τα σύνορα μόνο μετά από συνεννόηση με την ΕΕ
Η Αλβανία θα έκλεινε τα σύνορά της λόγω της προσφυγικής κρίσης μόνο σε συνεννόηση με την ΕΕ, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας. Νωρίτερα, η υπουργός Άμυνας Μίμι Κοδέλι σημείωσε ότι τα Τίρανα είναι έτοιμα να δεχτούν πρόσφυγες από τη Συρία, μόνο όμως ως χώρα τράνζιτ.
Η Αλβανία θα έκλεινε τα σύνορά της λόγω της προσφυγικής κρίσης μόνο σε συνεννόηση με την ΕΕ, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Αρμπέν Αχμετάτζ.
Νωρίτερα, η υπουργός Άμυνας Μίμι Κοδέλι σημείωσε ότι τα Τίρανα είναι έτοιμα να δεχτούν πρόσφυγες από τη Συρία, μόνο όμως ως χώρα τράνζιτ.
Μιλώντας στην Επιτροπή Ασφάλειας της αλβανικής Βουλής, η κ. Κοδέλι ξεκαθάρισε ότι αυτό προκύπτει από τις επιθυμίες των ίδιων των προσφύγων, οι οποίοι, όπως είπε, δεν θέλουν να μείνουν μονίμως στην Αλβανία, όπως σε καμιά χώρα της Βαλκανικής.
Για το σκοπό αυτό, ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους ομολόγους της Ιταλίας, του Μαυροβουνίου, των Σκοπίων, της Κροατίας κ.λπ., με σκοπό την επίτευξη συνεργασίας στη διαδικασία μετάβασης των προσφύγων στην Ευρώπη.
Η Αλβανία μολονότι δεν έχει προχωρήσει στην δημιουργία υποδομών για την φιλοξενία προσφύγων, έχει από καιρό ανακοινώσει τον σχεδιασμό δύο κέντρων υποδοχής, το ένα στο Αργυρόκαστρο και το άλλο στην περιοχή του Ντεβόλι, στον νομό Κορυτσάς.
Η Αλβανίδα υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι έχει συσταθεί ήδη διυπουργική επιτροπή για την αντιμετώπιση του προσφυγικού θέματος, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τη συμμετοχή των υπουργών Άμυνας και Εσωτερικών, του γενικού διευθυντή της Αστυνομίας και εκπροσώπων των δομών των μυστικών υπηρεσιών.
Η κ. Κοδέλι είπε ακόμα ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των γειτονικών χωρών για να εντοπιστούν μεταξύ των προσφύγων «κακοποιά στοιχεία», τα οποία εκμεταλλευόμενα το προσφυγικό κύμα θα επιδιώξουν να φθάσουν στον προορισμό που επιθυμούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ιράν έκλεισε τα Στενά του Ορμούζ – «Θα βομβαρδίζουμε όλα τα πλοία» λένε οι Φρουροί της Επανάστασης
- Παν. Δουδωνής για Μέση Ανατολή: Η χώρα θέλει σοβαρότητα – Μαζέψτε τον υπουργό σας, Άδωνι Γεωργιάδη
- Σπανάκης: Οι δήμοι στην πρώτη γραμμή για μέτρα πρόληψης κατά των πυρκαγιών
- Ποια είναι η εμβέλεια των πυραύλων του Ιράν – Φτάνουν μέχρι την Ευρώπη;
- Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής μετά τη νίκη στην Ποντγκόριτσα
- Μαυροβούνιο – Ελλάδα 65-79: Σπουδαία νίκη με σούπερ Τολιόπουλο η Εθνική! (vids)

