Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tα κορίτσια που παντρεύονται πολύ νωρίς

Tα κορίτσια που παντρεύονται πολύ νωρίς

Κάθε χρόνο 15 εκατομμύρια κορίτσια παντρεύονται πριν από την ηλικία των 18 και στερούνται τη χαρά και τις ευκαιρίες της παιδικής τους ηλικίας και παράλληλα θέτουν σε κίνδυνο την προσωπική τους ανάπτυξη και την ευημερία. Με λίγα λόγια, 28 κορίτσια παντρεύονται το λεπτό σε όλον τον κόσμο. Αν οι κοινωνίες και οι κυβερνήσεις δεν αντιδράσουν […]

Κάθε χρόνο 15 εκατομμύρια κορίτσια παντρεύονται πριν από την ηλικία των 18 και στερούνται τη χαρά και τις ευκαιρίες της παιδικής τους ηλικίας και παράλληλα θέτουν σε κίνδυνο την προσωπική τους ανάπτυξη και την ευημερία. Με λίγα λόγια, 28 κορίτσια παντρεύονται το λεπτό σε όλον τον κόσμο.

Αν οι κοινωνίες και οι κυβερνήσεις δεν αντιδράσουν σε όλη αυτή την πρακτική, σε αυτήν την βίαιη κατάργηση του ανθρώπινου αυτού δικαιώματος, το 2030 υπολογίζεται ότι το ποσοστό θα αυξηθεί σε 15,4 εκατομμύρια ετησίως.

Τα κορίτσια αυτά συχνά εξαρτώνται οικονομικά από τους συζύγους τους και στερούνται των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους στην υγεία, την εκπαίδευση και την ασφάλεια. Ακόμη, πρόκειται σαφώς για συναισθηματικό βιασμό καθώς τα κορίτσια δεν είναι έτοιμα να αντεπεξέλθουν στις συζυγικές και οικογενειακές υποχρεώσεις του ενώ παράλληλα αυξάνονται οι πιθανότητες να μολυνθούν με τον ιό HIV / AIDS, να βιώσουν ενδοοικογενειακή βία αλλά και λόγω του ψυχολογικού βάρους να αντιμετωπίσουν επικίνδυνες επιπλοκές στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Το φαινόμενο με αριθμούς

*Πάνω από 700 εκατομμύρια γυναίκες, εν ζωή, παντρεύτηκαν πριν τα 18 τους. Αυτό είναι το ισοδύναμο με το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού.

*Αν δεν υπάρξει μείωση του «παιδικού γάμου», ένα επιπλέον 1,2 δισ κορίτσια θα έχουν παντρευτεί μέχρι το 2050.

*Υπάρχουν και περιπτώσεις που το παιδί-νύφη είναι μόλις 8 ή 9 ετών.

*Οι περισσότερες εγκυμοσύνες εφήβων (90%) λαμβάνουν χώρα εντός του γάμου.

*Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό είναι οι κύριες αιτίες θανάτου σε κορίτσια 15 έως 19 ετών, σε χώρες χαμηλής και μεσαίας οικονομικής ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

gamos.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024