Κερέ: Η ΕΚΤ αποφασισμένη να ενισχύσει τον πληθωρισμό
Μιλώντας στο Νταβός, ο Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ δήλωσε ότι η Τράπεζα είναι αποφασισμένη να οδηγήσει τον πληθωρισμό και πάλι προς το στόχο για επίπεδα κοντά στο 2%, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν έχουμε παραιτηθεί».
Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποδίδει και έχει συμβάλει στο να επέλθει μια «τεράστια βελτίωση» στις κεφαλαιαγορές της ευρωζώνης, δήλωσε την Παρασκευή ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Μιλώντας στο Νταβός, ο Κερέ δήλωσε ότι η ΕΚΤ είναι αποφασισμένη να οδηγήσει τον πληθωρισμό και πάλι προς το στόχο για επίπεδα κοντά στο 2%, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν έχουμε παραιτηθεί».
Απευθυνόμενος στο ίδιο πάνελ, ο πρόεδρος της UBS και πρώην επικεφαλής της Bundesbank Άξελ Βέμπερ δήλωσε ότι οι κεντρικές τράπεζες προκαλούν την τύχη τους οδηγώντας τα επιτόκια σε βαθιά αρνητικό έδαφος.
Απέδωσε δε την πρόσφατη αναταραχή στην αγορά στη χαλαρή νομισματική πολιτική, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο στρέβλωσε τον υπολογισμό ρίσκου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αλβανία: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Ράμα – Βίαιες συγκρούσεις στα Τίρανα
- Μέση Ανατολή: Ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με τη χειρότερη ενεργειακή κρίση εδώ και δεκαετίες, λέει ο Μπιρόλ
- Ιράν: Πλησιάζει στη λήξη του το τελεσίγραφο του Τραμπ για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
- Τουρκία: Προφυλακίστηκε δημοσιογράφος αντιπολιτευόμενης εφημερίδας για «διασπορά παραπλανητικών πληροφοριών»
- Ιράν: Φρουροί της Επανάστασης από τον Λίβανο έπληξαν την Κύπρο με drone, λέει ο πρωθυπουργός
- Γαλλία: Η διασπασμένη αριστερά νικήτρια του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών στις μεγάλες πόλεις