ΝΔ:Το παρασκήνιο της τοποθέτησης Χατζηδάκη-Γεωργιάδη στην αντιπροεδρία
Ως στοχευμένη επιλογή, η οποία εξυπηρετεί την ανάγκη για συγκατοίκηση των δύο εσωκομματικών ομάδων, που θα μπορούσαν να κινούνται ως ξένες στο ίδιο κόμμα, κρίνεται η τοποθέτηση του Κ.Χατζηδάκη και του Άδ.Γεωργιάδη στις θέσεις των αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τα Νέα, από τη μία πλευρά βρίσκεται η φιλελεύθερη πτέρυγα, στη βάση ενός οικονομικού φιλελευθερισμού που εκπροσωπείται στη γαλάζια αντιπροεδρία από τον Κωστή Χατζηδάκη, ενώ στην άλλη πλευρά του εκκρεμούς κινείται η σκληροπυρηνική, εθνικιστική Δεξιά, η οποία καθοδηγείται από τις παραδοσιακές συντηρητικές αξίες και διακρίνεται ακόμη από στοιχεία ενός παλαιάς κοπής αντικομμουνισμού, που εκπροσωπείται από τον Αδ.Γεωργιάδη.
Κατά την ίδια πηγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται ότι επιδιώκει μια ώσμωση που όχι μόνο θα συγκρατήσει τις αντίρροπες δυνάμεις στο κόμμα, αλλά θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη και για τον σχεδιασμό μιας αμφίπλευρης διεύρυνσης προς τις δύο πλευρές της πολιτικής κλίμακας που βρίσκεται πάνω στο γραφείο του νέου προέδρου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεντιλίμπαρ: «Να κάνουμε καλά παιχνίδια στα πλέι οφ για να πάρουμε το πρωτάθλημα»
- Κρήτη: Αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους οι 6 «εικονικοί εργοδότες» – Στη φυλακή οι δύο Πακιστανοί μεσάζοντες
- Ο Μπράιαν Μπαουμγκάρτνερ και η κομμένη του ατάκα στο «The Office»
- Σλοβενία: Μάχη σώμα με σώμα στις εκλογές μεταξύ φιλελεύθερων και λαϊκιστών εν μέσω σκανδάλου παρακολουθήσεων
- Όλα τα γκολ και τα highlights της 26ης αγωνιστικής της Super League (vids)
- Νίκολιτς: «Είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά δεν τελείωσε τίποτα»
