
Τούρκοι χάκερ μπλόκαραν λογαριασμό Ρώσου υπουργού στο Instagram
Ο λογαριασμός του υπουργού Τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας στο Instagram έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης από χάκερ οι οποίοι συστήνονται ως μέλη ομάδας Τούρκων ακτιβιστών. Οι χάκερ μπλόκαραν την πρόσβαση στον λογαριασμό και ανήρτησαν φωτογραφίες με σημαίες της Τουρκίας, τον Κεμάλ και ένα πολεμικό αεροσκάφος.
Ο λογαριασμός του υπουργού Τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας στο Instagram έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης από χάκερ οι οποίοι συστήνονται ως μέλη ομάδας Τούρκων ακτιβιστών.
Οι χάκερ της ομάδας «The Börteçine Cyber Team», όπως αποκαλύπτεται στις φωτογραφίες από τον υπολογιστή που έδωσαν στη δημοσιότητα τουρκικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, απέκλεισαν την πρόσβαση στον λογαριασμό του υπουργού Νικολάι Νικιφόροφ στο Instagram και ανήρτησαν φωτογραφίες με σημαίες της Τουρκίας, μία φωτογραφία του ιδρυτή της σύγχρονης Δημοκρατίας της Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και ενός πολεμικού αεροσκάφους.
Το Instagram αργότερα διόρθωσε το πρόβλημα και αποκατάστησε το λογαριασμό του Νικιφόροφ και την φωτογραφία που είχε στο προφίλ του, ωστόσο ο υπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του καθώς η ομάδα τεχνικής υποστήριξης του ιστότοπου δεν είχε προβεί σε καμία ενέργεια για να επιλύσει το θέμα για περισσότερες από εννέα ώρες.
Οι σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία έχουν χτυπήσει «κόκκινο» μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από τουρκικά μαχητικά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Sputnik
- Η εκστρατεία εκδίκησης του Τραμπ εναντίον Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων μπορεί να κοστίσει τον Νοέμβριο
- Barclays: Τα «στοιχήματα» γίνονται ο νέος γκουρού των αγορών
- Η Anthropic συμφώνησε να καταβάλλει στη SpaceX 1,25 δισ. δολάρια μηνιαίως για υπολογιστική ισχύ
- Τριάντα αλιείς και υλοτόμοι δολοφονήθηκαν στη Νιγηρία από τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ
- Υποχώρηση των ΗΠΑ: Αφαιρέθηκε η Φρανσέσκα Αλμπανέζε από τον κατάλογο των κυρώσεων
- Μετά τους Τραμπ και Πούτιν, σειρά για τον Σι έχει η επίσκεψη στον Κιμ Γιονγκ Ούν

