
Η αμερικανική ConocoPhillips φεύγει από τη ρωσική αγορά
Η αμερικανική εταιρία πετρελαίου και φυσικού αερίου ConocoPhillips πούλησε το ποσοστό 50% που κατείχε σε κοινοπραξία με τη ρωσική κρατική πετρελαϊκή εταιρία Rosneft, την Polar Lights. Η αμερικανική εταιρία εγκαταλείπει τη ρωσική αγορά πέντε χρόνια αφού πούλησε το μεγαλύτερο μεμονωμένο περιουσιακό της στοιχείο στη Ρωσία, ένα ποσοστό στην Lukoil, έναντι 9,5 δισ. δολαρίων.
Η αμερικανική εταιρία πετρελαίου και φυσικού αερίου ConocoPhillips πούλησε το ποσοστό 50% που κατείχε σε κοινοπραξία με τη ρωσική κρατική πετρελαϊκή εταιρία Rosneft, την Polar Lights, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ConocoPhillips.
Η αμερικανική εταιρία εγκαταλείπει τη ρωσική αγορά πέντε χρόνια αφού πούλησε το μεγαλύτερο μεμονωμένο περιουσιακό της στοιχείο στη Ρωσία, ένα ποσοστό στην Lukoil, έναντι 9,5 δισεκ. δολαρίων.
Η πώληση του ποσοστού έγινε νωρίτερα γνωστή από δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times.
Ο εκπρόσωπος της ConocoPhillips Κρις Σάβα είπε ότι η εταιρία πούλησε το ποσοστό της στην Trisonnery Asset.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Η Κάρολαϊν Κένεντι σπάει τη σιωπή της για τη «σύντομη ζωή» της εκλιπούσας κόρης της, Τατιάνα Σλόσμπεργκ
- Γερμανία: Η οικονομική κατάσταση της χώρας, βασική ανησυχία των Γερμανών – Περαιτέρω πτώση της κυβέρνησης Μερτς
- Ένταση στο Μεξικό λίγες μέρες πριν τη σέντρα του Μουντιάλ (vid)
- Τραμπ: Θα διορίσει τον πρώην προσωπικό του δικηγόρο υπουργό Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ
- Το ΒΗΜΑgazino μας προσκαλεί σε μια συναρπαστική περιήγηση στον κόσμο των μεγάλων ιδεών
- Εκπρόσωπος τουρκικού Υπουργείου Άμυνας: Παρακολουθούμε στενά τα εξοπλιστικά προγράμματα Ελλάδας και Κύπρου
