Εκλογές στη ΝΔ: Τα επίσημα αποτελέσματα
Τα επίσημα ποσοστά των υποψηφίων προέδρων της Νέας Δημοκρατίας, περίπου στο 85% των εκλογικών τμημάτων, ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης. Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη.
Τα επίσημα ποσοστά των υποψηφίων προέδρων της Νέας Δημοκρατίας, περίπου στο 85% των εκλογικών τμημάτων, ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης.
Στα 1.062 από τα 1.251 εκλογικά τμήματα οι υποψήφιοι στις εσωκομματικές εκλογές συγκέντρωσαν τα ακόλουθα ποσοστά:
- Βαγγέλης Μεϊμαράκης: 39,51%
- Κυριάκος Μητσοτάκης: 28,27%
- Απόστολος Τσιτζικώστας: 21,15%
- Αδωνις Γεωργιάδης: 11,07%
Από τα εκλογικά τμήματα που απομένουν να καταμετρηθούν, η πλειοψηφία τους είναι στην Αττική.
Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη.
Το σίγουρο είναι ότι με ποσοστά πολύ κοντά στα παραπάνω, στον β’ γύρο των εκλογών, στις 10 Ιανουαρίου, θα αναμετρηθούν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ήδη πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως στο πρόσωπό του βλέπει τον αρχηγό που μπορεί να ενώσει την παράταξη και να την μετατρέψει σε κεντροδεξιά.
Μιλώντας το απόγευμα στον ΣΚΑΪ, ο Μάκης Βορίδης, που στήριξε ενεργά την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα στον α’ γύρο, δεν άνοιξε τα χαρτιά του λέγοντας πως θα περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί έχοντας συνεννοηθεί και με τον κ. Τζιτζικώστα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τζένιφερ Λόρενς – Έμα Στόουν: Τελικά υπάρχει κόντρα ανάμεσα τους;
- Γιατί τα social media προκαλούν τόσο άγχος στην Gen Z;
- Πότε θα σταλούν οι πρώτες κλήσεις από τις «έξυπνες» κάμερες κυκλοφορίας – Δεν θα «σβήνονται» τα πρόστιμα
- Πόσο υγιεινά είναι τελικά τα φρούτα και τα λαχανικά;
- Γιατί οι παμπ στη Βρετανία δεν δέχονται Εργατικούς – «Δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματική ζωή»
- «Ο κόσμος μου όλος» – Το πατρικό σπίτι του εφήβου Ντέιβιντ Μπόουι ανοιχτό στο κοινό από το 2027



