Δακρυγόνα και αντλίες νερού κατά διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ
Με δακρυγόνα και αντλίες νερού επενέβη η τουρκική αστυνομία για να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης για να διαμαρτυρηθούν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του PKK στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας και την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε πόλεις της περιοχής.
Με δακρυγόνα και αντλίες νερού επενέβη η τουρκική αστυνομία για να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης για να διαμαρτυρηθούν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του PKK στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας και την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε πόλεις της περιοχής, μεταδίδει το Reuters.
Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό μεταξύ των δεκάδων αστυνομικών των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών και των διαδηλωτών στους δρόμους περιμετρικά της πλατείας. Τουλάχιστον δύο διαδηλωτές συνελήφθησαν, ενώ τα καταστήματα στην πολυσύχναστη περιοχή έκλεισαν εκτάκτως.
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διεξαγάγουν εδώ και μία εβδομάδα ευρείας κλίμακας επιχείρηση στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας εναντίον των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
Τουλάχιστον 110 Κούρδοι μαχητές έχουν σκοτωθεί σε διάστημα έξι ημερών, σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Κολομβία: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ασυνήθιστων για αυτήν την εποχή ισχυρών βροχοπτώσεων
- Κούβα: Δύο πολεμικά πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει το Μεξικό
- Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υποδεχτεί τον Σι Τζινπίνγκ «προς το τέλος της χρονιάς» στον Λευκό Οίκο
- Πορτογαλία: Σαρωτική νίκη του σοσιαλιστή Σεγκούρο στις προεδρικές εκλογές έναντι του ακροδεξιού Βεντούρα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Κατάσκοπος 3 χρόνια και όχι μόλις 3 μήνες
- Ο φόβος για την AI, νέα πραγματικότητα στη Wall Street
