Σύλληψη νεαρού στη Μ.Βρετανία για το χάκινγκ στα παιχνίδια της VTech
Στη σύλληψη ενός νεαρού 21 ετών στην πόλη Μπράκνελ προέβη η βρετανική αστυνομία με τις κατηγορίες της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε υπολογιστή με σκοπό την τέλεση εγκλήματος καθώς και την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δεδομένα τρίτων.
Στη σύλληψη ενός νεαρού 21 ετών στην πόλη Μπράκνελ προέβη η βρετανική αστυνομία με τις κατηγορίες της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε υπολογιστή με σκοπό την τέλεση εγκλήματος καθώς και την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δεδομένα τρίτων.
Η εταιρεία VTech με έδρα το Χονγκ Κονγκ, γνωστή για τα τάμπλετ για παιδιά InnoTab, τα Kidizoom smartwatch και τις κάμερες δράσεις Kidizoom έπεσε τον Νοέμβριο του 2015 θύμα υποκλοπής των στοιχείων 6,4 εκατομμυρίων παιδιών -ονοματεπώνυμα, ημερομηνίες γέννησης και φύλο- που διατηρούσε στους διακομιστές της, ανεπαρκώς φυλαγμένα.
- Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το τέταρτο μεγαλύτερο περιστατικό χάκινγκ στα χρονικά, αλλά και μερικές οδηγίες για να προστατεύσετε τα παιδιά σας online, στο tech.in.gr
Η Μονάδα της Νοτιοανατολικής Περιφέρειας για την αντιμετώπιση του Οργανωμένου Εγκλήματος δεν αναφέρει τίποτα περισσότερο σχετικά με την έρευνα, η οποία συνεχίζεται. Παραπέμπει δε το κοινό στις διευθύνσεις cyberstreetwise.com και getsafeonline.org για την ασφάλειά τους.
- Θέματα γιαπαιδιά στο tech.in.gr
- Θέματα για χάκινγκ στο tech.in.gr
Ξέρετε γιατί… είναι δικαιολογημένα επιφυλακτικοί οι γονείς με την Hello Barbie;
In.gr Τεχνολογία
- Η Παρτιζάν διασύρθηκε από τη Μακάμπι και αποδοκιμασίες κατά πάντων από την εξέδρα
- Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα – Δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους
- Πότε «σπάει» ο μύθος του Άγιου Βασίλη και τι σημαίνει αυτό για το παιδικό μυαλό;
- Γερμανία: Το ΥΠΕΞ προειδοποιεί όσους επισκέπτονται την Τουρκία – Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων
- Η Νιγηρία παρείχε τις πληροφορίες στις ΗΠΑ για την επίθεση – Θα ακολουθήσουν κι άλλα πλήγματα, λέει ο ΥΠΕΞ
- IFFHS: Ο Τουρπέν καλύτερος διαιτητής του 2025 (pics)
