Προσλήψεις και παράταση συμβάσεων για τους «πενταμηνίτες» ζητά η ΚΕΔΕ
Να επιτραπούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους, καθώς επίσης και να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζόμενων που οι δήμοι απασχολούν μέσω των 5μηνων συμβάσεων της κοινωφελούς εργασίας, ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.
Να επιτραπούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους, καθώς επίσης και να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζόμενων που οι δήμοι απασχολούν μέσω των 5μηνων συμβάσεων της κοινωφελούς εργασίας, ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.
Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΚΕΔΕ υπογραμμίζει την οριακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει νευραλγικές υπηρεσίες των δήμων, κυρίως στους τομείς των ανταποδοτικών υπηρεσιών και των κοινωνικών δομών, εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης προσωπικού – και προειδοποιεί πως θα κινδυνεύσουν να κλείσουν, αν η κυβέρνηση δεν επιτρέψει άμεσα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Όσον αφορά τους εργαζόμενους που απασχολούνται στα 5μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και οι συμβάσεις τους λήγουν το επόμενο διάστημα, η ΚΕΔΕ καλεί την κυβέρνηση «να τους αντιμετωπίσει με ισότιμο τρόπο, όπως έκανε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που απασχολούνταν με παρόμοιο εργασιακό καθεστώς και οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν.
Ζητάμε δηλαδή να δοθεί η δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων των εργαζόμενων στην 5μηνη κοινωφελή εργασία μέσω του ΟΑΕΔ στους δήμους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
