Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς δεν θα τσακωθείτε για τη λίστα των καλεσμένων

Πώς δεν θα τσακωθείτε για τη λίστα των καλεσμένων

Η αλήθεια είναι ότι όλοι γνωρίζουν ότι οι μεγαλύτεροι καβγάδες και οι μεγαλύτερες διαφωνίες – πριν τις ροτόντες! – είναι η διαμόρφωση της λίστας των καλεσμένων. Και η αλήθεια είναι ότι μια ακόμη ιδιαιτερότητα αυτού του μέρους της προετοιμασίας είναι ότι συμβαίνει σε πολύ αρχικό στάδιο γι αυτό και είναι πολύ σημαντικό να κρατήσετε την […]

Η αλήθεια είναι ότι όλοι γνωρίζουν ότι οι μεγαλύτεροι καβγάδες και οι μεγαλύτερες διαφωνίες – πριν τις ροτόντες! – είναι η διαμόρφωση της λίστας των καλεσμένων. Και η αλήθεια είναι ότι μια ακόμη ιδιαιτερότητα αυτού του μέρους της προετοιμασίας είναι ότι συμβαίνει σε πολύ αρχικό στάδιο γι αυτό και είναι πολύ σημαντικό να κρατήσετε την ψυχραιμία σας και να μην τσακωθείτε δημιουργώντας αρνητικό κλίμα από την αρχή.

Να θυμάστε ότι όποια «τεχνική» και αν ακολουθήσετε, θα χρειαστεί και οι δυο σας να κάνετε υποχωρήσεις.

*Θέστε εξ αρχής τον μέγιστο αριθμό των καλεσμένων που ανταποκρίνεται στο budget σας.

*Γράψτε ο καθένας μόνο του όλους όσους θα επιθυμούσατε να καλέσετε. Για καλό και για κακό προτιμήστε μολύβι καθώς θα ακολουθήσουν πολλά σβήσε-γράψε.

*Για ακόμη μεγαλύτερη πρακτικότητα δημιουργήστε υποκατηγορίες: συγγενείς, συνάδελφοι, φίλοι….

*Μην ξεχάσετε να υπολογίσετε και τα plus πρόσωπα: συντρόφους, και παιδιά…

Το κατάλληλο διάστημα για να στείλετε τα προσκλητήρια είναι 10 εβδομάδες πριν τον γάμο

*Επιλέξτε μια ήρεμη στιγμή και καθίστε μαζί με το σύντροφο σας να εντοπίσετε τους κοινούς καλεσμένους σας και να δημιουργήσετε μια νέα λίστα με αυτούς και το συνολικό τους αριθμό.

*Επιλέξτε μια ακόμη ήρεμη στιγμή για εσάς και ξεκαθαρίστε από τη λίστα σας τα απολύτως κοντινά σας πρόσωπα και έπειτα όσους θα είχατε χαρά να παρευρίσκονται (η «αναπληρωματική φουρνιά»).

*Υπολογίστε και πάλι τον συνολικό αριθμό μαζί με το σύντροφο σας, κάντε τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις και τους απαραίτητους συμβιβασμούς και καταλήξτε στους βασικούς και «αναπληρωματικούς» καλεσμένους.
*Στείλτε πρώτα σε συγγενείς και κολλητούς φίλους, βολιδοσκοπήστε πόσοι θα ανταποκριθούν και στη συνέχεια οργανώστε και τη δεύτερη φουρνιά.

*Προσοχή: σε κοινές ομάδες, όπως οι συνάδελφοι, αποφύγετε να στέλνετε σταδιακά καθώς είναι άκομψο να κάνετε «κρυφή» μοιρασιά και να ζητάτε και από τους παραλήπτες να το κρατήσουν μυστικό.

*Προσοχή: μην αποστείλετε τα προσκλητήρια μια βδομάδα πριν τον γάμο. Είναι αγένεια και δείχνει στον παραλήπτη ότι τον αφήσατε για τελευταία στιγμή. Εκτός και αν τον έχετε ενημερώσει νωρίτερα και έχετε δικαιολογηθεί για την καθυστερημένη παραλαβή του προσκλητηρίου – είναι πολύ πιθανό όντως να γίνει κάποιο λάθος και να υπάρξει καθυστέρηση.


******Για την λίστα των καλεσμένων λόγο έχει ΜΟΝΟ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ. Αν μπλέξουν και γονείς τα πράγματα δυσκολεύουν και η λίστα βάλλεται πανταχόθεν!

gamos.gr

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024