
Ρωσία: Πάνω από 10 τράπεζες πτώχευσαν από τις αρχές Νοεμβρίου
Οι ρωσικές αρχές έκλεισαν σήμερα, Δευτέρα, τρεις προβληματικές τράπεζες, ανεβάζοντας σε 10 τον αριθμό των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν υποκύψει στην οικονομική κρίση από τις αρχές Νοεμβρίου. Συνολικά, περίπου 70 τράπεζες έχασαν την άδειά τους από τις αρχές του 2015, μια χρονιά που χαρακτηρίζεται από βαθιά ύφεση λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τη Δύση ως αποτέλεσμα της κρίσης στην Ουκρανία.
Οι ρωσικές αρχές έκλεισαν σήμερα, Δευτέρα, τρεις προβληματικές τράπεζες, ανεβάζοντας σε 10 τον αριθμό των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν υποκύψει στην οικονομική κρίση από τις αρχές Νοεμβρίου.
Η κεντρική τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε ότι ανακάλεσε την άδεια της τράπεζας Gorod – που βρίσκεται στην 190η θέση ανάμεσα σε περίπου 750 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας – της Vityaz (στην 462η θέση) και της NST Bank (στην 533η θέση).
Η ρυθμιστική αρχή επικαλέστηκε το ανεπαρκές επίπεδο κεφαλαίων, καθώς και δυσκολίες ρευστότητας που εμποδίζουν την κανονική λειτουργία των τραπεζών, ενώ για την περίπτωση της Gorod αναφέρθηκε σε «ύποπτες συναλλαγές που αφορούν κυρίως μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό σε σημαντικά ποσά».
Συνολικά, περίπου 70 τράπεζες έχασαν την άδειά τους από τις αρχές του 2015, μια χρονιά που χαρακτηρίζεται από βαθιά ύφεση λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τη Δύση ως αποτέλεσμα της κρίσης στην Ουκρανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ολυμπία Κηρύκου: Νέες μαρτυρίες φέρνουν ανατροπή στην υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης
- Αδέλφια Κάσιο κατά Μάικλ Τζάκσον: Μας εκπαίδευσε να τον υπερασπιζόμαστε, ενώ μας κακοποιούσε
- Η ώρα της στέψης στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Για το 9ο τρόπαιο ο ΠΑΟΚ, θέλει να γράψει ιστορία ο ΟΦΗ
- Πεθαίνει η 4αδα που θα ισορροπούσε την κινεζική επιρροή στην Ασία – Υπεύθυνος ο Τραμπ
- Ευρώπη: Ποιες χώρες έχουν δει τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων
- Σε φρεγάτα «Κίμων» και Μέγαρο Μαξίμου ο Μακρόν – Τα μηνύματα που έστειλε από την Αθήνα

