Το 100% της Finansbank πωλεί η Εθνική Τράπεζα
Στην πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην τουρκική Finansbank αποφάσισε να προχωρήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας στη συνεδρίασή του, την Τρίτη. Με τον τρόπο αυτό θα καλύψει ένα πολύ μεγάλο μέρος των κεφαλαιακών αναγκών που προέκυψαν από τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Με τον τρόπο αυτό θα καλύψει ένα πολύ μεγάλο μέρος των κεφαλαιακών αναγκών που προέκυψαν από τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Σύμφωνα με το βασικό σενάριο οι ανάγκες της ΕΤΕ διαμορφώθηκαν στα 1,576 δισ. ευρώ ενώ με βάση το δυσμενές σενάριο στα 4,6 δισ. ευρώ.
Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται: «Η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει τους επενδυτές για την πρόθεσή της να προχωρήσει, υπό την προϋπόθεση λήψης των απαραίτητων εποπτικών και εταιρικών εγκρίσεων, στην πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην Finansbank».
Η αγορά της Τουρκίας αποτελεί το 72% των εργασιών του Ομίλου της Εθνικής στο εξωτερικό, με τα υπόλοιπα δανείων της να διαμορφώνονται στα περίπου 17 δισ. ευρώ. Η εξαγορά της Finansbank από την ΕΤΕ έγινε το 2006. Στα Βαλκάνια, ο ελληνικός όμιλος έχει επίσης παρουσία σε Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Αλβανία, Ρουμανία και Σερβία.
Το πλάνο της ΕΤΕ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιάννης Ξυλούρης: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον κορυφαίο λαουτιέρη
- Ηράκλειο: Αίσιο τέλος για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία του
- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο αθλητής με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο
- Λεπτοκαρυά: Ισόβια κάθειρξη στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον σύντροφό της στην αυλή
- Ιράν: Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για τη «νίκη» του Τραμπ – «Δεν μπορεί να γίνει επανάληψη της Βενεζουέλας»
- Οι χάρτες που εξηγούν γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει τη Γροιλανδία
