Σκουρλέτης: Οι ξένοι επενδυτές είναι καλοδεχούμενοι
«Οι ξένοι επενδυτές είναι καλοδεχούμενοι» επισημαίνει σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας πως η χώρα «προσφέρει αρκετές ευκαιρίες στην παρούσα συγκυρία». Ο ίδιος διαμηνύει, ωστόσο, πως «είμαστε μια χώρα ευρωπαϊκή με περιβαλλοντική προστασία και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους».
«Οι ξένοι επενδυτές είναι καλοδεχούμενοι» επισημαίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στη Realnews, τονίζοντας πως η χώρα «προσφέρει αρκετές ευκαιρίες στην παρούσα συγκυρία» και διαμηνύοντας πως «είμαστε μια χώρα ευρωπαϊκή με περιβαλλοντική προστασία και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους».
Περιγράφοντας τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, πέρα από την εφαρμογή του μνημονίου, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρεται στην προώθηση συγκεκριμένων αλλαγών στην οργάνωση και τη διοίκηση του δημοσίου τομέα, στη συγκρότηση ενός αξιόπιστου συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας, στην ενίσχυση του αυτόνομου μορφωτικού ρόλου του σχολείου, στον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την επιτάχυνση της διαδικασίας των αδειοδοτήσεων, στην ενίσχυση κοινωνικών συνεταιριστικών πρωτοβουλιών, καθώς επίσης και στην ολοκλήρωση του επανασχεδιασμού των προγραμμάτων για τους ανέργους.
Αναφέρεται επίσης στην προώθηση μιας ολοκληρωμένης ενεργειακής πολιτικής ως εφαλτήριο για μια νέα αναπτυξιακή πορεία, στην επιτάχυνση της εκταμίευσης των πόρων του ΕΣΠΑ για την ενίσχυσης έργων και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σκουρλέτης υποστηρίζει πως η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ «έχει συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα των δύσκολων μέτρων», επισημαίνοντας πως δεν υπάρχουν πολιτικές προϋποθέσεις για αναδιάρθρωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας με με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.
«Το μεν Ποτάμι αποδείχθηκε ένα κόμμα ‘επικοινωνιακός αφρός’, ανερμάτιστο και αβαθές με βαθιά συστημικό και συντηρητικό χαρακτήρα, παρά την προσπάθειά του να πλασαριστεί ως κάτι νέο, το δε ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να παρακολουθεί τους προβληματισμούς της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας που παρουσιάζουν ενδιαφέρον» δηλώνει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
- «Ένταση» ανάμεσα σε Νετανιάχου και την ομάδα του Τραμπ πριν τη συνάντηση της Δευτέρας
- Σκανδιναβία: Η καταιγίδα Γιοχάνες άφησε πίσω της δύο νεκρούς και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει πως μετά την συνάντηση με τον Τραμπ θα έχει συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες
- Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας έως την Τετάρτη
- Συνελήφθη ο τράπερ Ivan Greko – Αγνόησε την αποφυλάκιση με κατ’ οίκον περιορισμό και οι άλλες «αμαρτίες»