Για συντονισμό και όχι κοινές περιπολίες στο Αιγαίο μιλά τώρα το Βερολίνο
Ένα βήμα πίσω κάνει σήμερα το Βερολίνο στο θέμα της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού πρόβλήματος. Πρέπει να επιδιωχθεί ο συντονισμός στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο, δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται για κοινές περιπολίες και ότι το Βερολίνο γνωρίζει τις ελληνικές ευαισθησίες για το θέμα.
Ένα βήμα πίσω κάνει σήμερα το Βερολίνο στο θέμα της ελληνοτουρκικής
συνεργασίας στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού πρόβλήματος.
Πρέπει να επιδιωχθεί ο συντονισμός στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στο
Αιγαίο, δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ,
διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται για κοινές περιπολίες και ότι
το Βερολίνο γνωρίζει τις ελληνικές ευαισθησίες για το θέμα.
Αναφερόμενος στην άτυπη συνάντηση κορυφής που διοργανώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την Κυριακή, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε: «Σε αυτή την ανεπίσημη συνάντηση κάποιων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, την Κυριακή, θα πρέπει να γίνουν και σκέψεις για το πώς μπορούν να εφαρμοστούν οι αποφάσεις όλου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
» Μέρος αυτών των αποφάσεων είναι ότι χρειαζόμαστε έναν καλύτερο, αποτελεσματικότερο έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Σε αυτό, τα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας -δύο μελών του ΝΑΤΟ- στο Αιγαίο παίζουν μεγάλο ρόλο. Συντονισμός, πιστεύω, εκεί είναι αυτό το οποίο θα έπρεπε να επιδιώξουμε. Ασφαλώς μας είναι γνωστές οι ευαισθησίες στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να επιδιωχθεί συντονισμός κατά μήκος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ με έναν εταίρο στο ΝΑΤΟ όπως την Τουρκία. Αυτό δεν σημαίνει κοινές περιπολίες, αυτό είναι κάτι άλλο».
Κληθείς να διευκρινίσει πώς θα μπορούσε να γίνει αυτός ο συντονισμός στο Αιγαίο, ο κ. Ζάιμπερτ περιορίστηκε να επισημάνει ότι δεν είναι σε θέση, ως εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, να περιγράψει με λεπτομέρειες τον συντονισμό μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής πλευράς. «Αλλά ο στόχος, πιστεύω, είναι προς το συμφέρον όλων» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία