Γεροβασίλη: Μέχρι μέσα Νοεμβρίου θα ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα
Μέχρι τις 10-15 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί τα προαπαιτούμενα και τα υπόλοιπα θα εφαρμοστούν με υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη. «Ξέρουμε ότι πολλά μέτρα είναι άδικα, είναι δύσκολο να εφαρμοστούν. Ωστόσο, προχωρούμε σε μία τακτική υποχώρηση, ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα» επισήμανε.
Μέχρι τις 10-15 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί τα προαπαιτούμενα και τα υπόλοιπα θα εφαρμοστούν με υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.
Αναφερόμενη στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς επισήμανε πως πρόκειται για μια διαρκή διαδικασία, στην οποία η κυβέρνηση έχει θέσει προτεραιότητες. Υπήρχαν δεσμεύσεις χρονικές για να φτάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση, ώστε να ανοίξει η συζήτηση για τη μη βιωσιμότητα του χρέους, τόνισε στο Mega και συμπλήρωσε πως «ξέρουμε ότι πολλά μέτρα είναι άδικα, είναι δύσκολο να εφαρμοστούν».
«Ωστόσο, προχωρούμε σε μία τακτική υποχώρηση, ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα» επισήμανε.
Κληθείσα να σχολιάσει τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως δεν είναι βιώσιμο και εάν δεν ληφθούν μέτρα θα καταρρεύσει μέχρι το 2018. «Μεταρρυθμίζουμε το σύστημα από μηδενική βάση» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι αυτή η διαδικασία δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας. «Πιστεύουμε ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε διαμορφώσει μία άλλη πραγματικότητα για τη χώρα, με σκληρή δουλειά που πρέπει να κάνουμε» υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη.
Ερωτηθείσα για τα σενάρια περί υποβολής έκτακτης εισφοράς για το ασφαλιστικό, η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι ήδη διαψεύστηκε από τον αρμόδιο υπουργό.
Η κ. Γεροβασίλη τόνισε, επίσης, ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας η κυβέρνηση θα έχει καταλήξει στο ζήτημα του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, διευκρινίζοντας πως γίνεται κάθε προσπάθεια να βρεθεί λύση και να μην ισχύσει αυτό το «οριζόντιο» και «άδικο» μέτρο, όπως το χαρακτήρισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»