Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από έκρηξη σε λεωφορείο
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη βόμβα μέσα σε ένα λεωφορείο γεμάτο επιβάτες στην Κουέτα του δυτικού Πακιστάν. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένα μικρό παιδί. Τουλάχιστον 23 άτομα τραυματίστηκαν, τα πέντε σοβαρά.
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη βόμβα μέσα σε ένα λεωφορείο γεμάτο επιβάτες στην Κουέτα του δυτικού Πακιστάν. Τουλάχιστον 23 άτομα τραυματίστηκαν, τα πέντε σοβαρά.
{{{ map }}}
Η βόμβα εξερράγη καθώς το λεωφορείο, που εκτελούσε δρομολόγιο προς τα προάστια, μετέφερε δεκάδες επιβάτες που επέστρεφαν στα σπίτια τους μετά τη δουλειά, ανέφερε ο Άμπντουλ Ουάχιντ Χάτακ, ένας αξιωματικός της αστυνομίας.
Στην επαρχία Μπαλουτσιστάν μαίνεται επί σχεδόν μια δεκαετία μια εξέγερση αυτονομιστών, οι οποίοι στοχοθετούν στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας και εργαζομένους του ομοσπονδιακού κράτους, αλλά και πολίτες που δεν ανήκουν στη μειονότητα.
Σύμφωνα με τον Χάτακ, η βόμβα φαίνεται ότι είχε τοποθετηθεί στην οροφή του λεωφορείου και πυροδοτήθηκε με ωρολογιακό μηχανισμό.
Ανάμεσα στα θύματα είναι τουλάχιστον ένα παιδί.
Οι επιθέσεις αυτές εγείρουν πολλές αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι δυνατή η εφαρμογή προγράμματος οικονομικής ανάπτυξης χάρη σε κινεζικές επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Τέμπη: «Όσο αναπνέω θα παλεύω για να μπουν φυλακή όσοι φταίνε» – Συγκλονίζει η Άλμα Λάτα που έχασε την κόρη της
- Αμερικανικές βάσεις: Πού βρίσκονται οι σημαντικότερες σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη – Πόσες έχει η Ελλάδα και η Κύπρος
- Ιράν: Τι λένε Έλληνες που βρίσκονται σε Άμπου Ντάμπι, Ντόχα και Μπαχρέιν
- Από την Κοιλάδα των Βασιλέων στα μικρόφωνα του BBC: Η αποκάλυψη του Τουταγχαμών έπειτα από 3.300 χρόνια σιωπής
- H εξαιρετική εμφάνιση που έκανε ο Αβδάλας στην ήττα του Βιρτζίνια Τεκ, «διπλός» ο Χιτικούδης
- Ευρώπη: Η αποκλεισμένη γενιά – Η αγορά κατοικιών απογοητεύει τους νέους


