Νέοι προκαθήμενοι στις μητροπόλεις Κεφαλληνίας και Τρίκκης
O αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός είναι ο νέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας και ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης ο νέος μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών,
O αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός είναι ο νέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας και ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης ο νέος μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών.
O αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός εξελέγη από την Ιεραρχία με 69 ψήφους, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του νεοεκλεγέντα μητροπολίτη Γερασίμου Φωκά. Ήταν έως σήμερα διευθυντής της Σχολής Βελλά των Ιωαννίνων.
Η χειροτονία του θα γίνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, αύριο Σάββατο.
Ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης, που αναλαμβάνει τη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, διαδέχεται τον μέχρι μητροπολίτη Αλέξιο, ο οποίος παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Ο μέχρι σήμερα πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών είχε από την πρώτη στιγμή τη στήριξη τόσο του κ. Αλεξίου, όσο και του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Εξελέγη από την Ιεραρχία με 48 ψήφους.
Η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κολομβία: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ασυνήθιστων για αυτήν την εποχή ισχυρών βροχοπτώσεων
- Κούβα: Δύο πολεμικά πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει το Μεξικό
- Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υποδεχτεί τον Σι Τζινπίνγκ «προς το τέλος της χρονιάς» στον Λευκό Οίκο
- Πορτογαλία: Σαρωτική νίκη του σοσιαλιστή Σεγκούρο στις προεδρικές εκλογές έναντι του ακροδεξιού Βεντούρα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Κατάσκοπος 3 χρόνια και όχι μόλις 3 μήνες
- Ο φόβος για την AI, νέα πραγματικότητα στη Wall Street
