Το Ιράκ ετοιμάζεται να στραφεί στη Ρωσία για επιδρομές κατά της ISIS
Το Ιράκ ενδέχεται να ζητήσει σύντομα την έναρξη ρωσικών αεροπορικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφός του και επιθυμεί μεγαλύτερη ανάμειξη της Μόσχας σε σχέση με την Ουάσινγκτον στον πόλεμο κατά της οργάνωσης, δηλώνει ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του ιρακινού Κοινοβουλίου.
Το Ιράκ ενδέχεται να ζητήσει σύντομα την έναρξη ρωσικών αεροπορικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφός του και επιθυμεί μεγαλύτερη ανάμειξη της Μόσχας σε σχέση με την Ουάσινγκτον στον πόλεμο κατά της οργάνωσης, δηλώνει ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του ιρακινού Κοινοβουλίου.
«Μπορεί να αναγκαστούμε να ζητήσουμε από τη Ρωσία να ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ σύντομα. Εκτιμώ ότι μέσα στις επόμενες μερικές ημέρες ή εβδομάδες το Ιράκ θα αναγκαστεί να ζητήσει από τη Ρωσία να ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές και αυτό εξαρτάται από την επιτυχία τους στη Συρία» δήλωσε μιλώντας στο Reuters είπε ο Χακίμ αλ-Ζαμίλι.
Η ιρακινή κυβέρνηση και η υποστηριζόμενες από το Ιράν ισχυρές πολιτοφυλακές αμφισβητούν την αποφασιστικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών στη μάχη κατά τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους -οι οποίοι ελέγχουν το ένα τρίτο της χώρας- υποστηρίζοντας ότι οι επιδρομές του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού είναι αναποτελεσματικές.
«Επιδιώκουμε η Ρωσία να έχει έναν μεγαλύτερο ρόλο στο Ιράκ […] Αναμφισβήτητα μεγαλύτερο από των Αμερικανών» δήλωσε ο Αλ-Ζαμίλι.
Ο ίδιος εκτίμησε πως συμφωνία ασφαλείας και ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ Ρωσίας, Ιράν, Ιράκ και Συρίας «θα εξελιχθεί στο μέλλον σε κοινό επιχειρησιακό κέντρο που θα ηγηθεί στον πόλεμο» κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Οι ρωσικές επιδρομές στο έδαφος της Συρίας έχουν ανοίξει νέα μεγάλη εστία αντιπαράθεσης με τη Δύση, η οποία θεωρεί ότι κύριος στόχος της Μόσχας είναι η στρατιωτική υποστήριξη του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ στο εσωτερικό της χώρας έναντι των αντικαθεστωτικών οργανώσεων, και όχι αυτή καθαυτή η μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία