Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τιμητικά βραβεία στους Λ.Παπαστάθη, Τ.Χατζόπουλο για το «Παρασκήνιο»

Τιμητικά βραβεία στους Λ.Παπαστάθη, Τ.Χατζόπουλο για το «Παρασκήνιο»

Τιμητικό βραβείο στους Λάκη Παπαστάθη και Τάκη Χατζόπουλο, βασικούς συντελεστές του θρυλικού «Παρασκηνίου» θα απονεμηθεί σήμερα, Παρασκευή, στο πλαίσιο του αφιερώματος στην εκπομπή που διοργανώνουν οι 21ες Νύχτες Πρεμιέρας.

Τιμητικό βραβείο στους Λάκη Παπαστάθη και Τάκη Χατζόπουλο, βασικούς συντελεστές του θρυλικού «Παρασκηνίου» θα απονεμηθεί σήμερα, Παρασκευή, στο πλαίσιο του αφιερώματος στην εκπομπή που διοργανώνουν οι 21ες Νύχτες Πρεμιέρας.

Συγκεκριμένα, στον κινηματογράφο Odeon Όπερα 1 θα προβληθούν εκπομπές για τον Κορνήλιο Καστοριάδη και την Αλίκη Βουγιουκλάκη και θα προηγηθεί η απονομή των τιμητικών βραβείων.

Σε παλαιότερη συνέντευξή τους, οι δύο συντελεστές της εκπομπής, Λάκης Παπαστάθης και Τάκης Χατζόπουλος, σημείωναν: «Το ‘Παρασκήνιο’ έφτασε ως εδώ χάρις και σε όσους δούλεψαν σ’ αυτό […]. Όλοι τους από τον χώρο του νέου ελληνικού κινηματογράφου, δημιούργησαν κάτι σαν μια ιδιόμορφη εθνική σχολή ντοκιμαντέρ που είναι το ‘Παρασκήνιο’, εκπομπή εν μέρει τηλεοπτική και εν μέρει κινηματογραφική».

Η εκπομπή είναι ένας από τους θησαυρούς της ελληνικής τηλεοπτικής ιστορίας.

Η αρχική ιδέα ανήκει στον Ροβήρο Μανθούλη, καλλιτεχνικό διευθυντή της EPT το 1976, τη χρονιά που εγκαινιάστηκε η εκπομπή.

Πρότασή του ήταν μια εκπομπή με θέματα καλλιτεχνικά, και κυριολεκτούσε όταν την ονόμασε «Παρασκήνιο», μιας και σκοπός της θα ήταν να αναζητά το τι γίνεται «πίσω» από το σκηνικό των τεχνών.

Ωστόσο, οι Λάκης Παπαστάθης και Τάκης Χατζόπουλος, προερχόμενοι αμφότεροι από το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ, της προσέδωσαν μιαν άλλη διάσταση.

«Δεν ‘καλύπτουμε’ ένα γεγονός, το αποκαλύπτουμε» υπογράμμιζαν.

Χίλιες εκπομπές και περισσότερους από διακόσιους σκηνοθέτες μετρά στη μακρά ιστορία του το «Παρασκήνιο».

Ο Ροντ Παραντό «Με το Κεφάλι Ψηλά»

Σήμερα, Παρασκευή, προβάλλεται στο Φεστιβάλ και η ταινία της Εμανουέλ Μπερκό, Με το Κεφάλι Ψηλά, η οποία άνοιξε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Ο νεαρός πρωταγωνιστής Ροντ Παραντό -πραγματική αποκάλυψη- βρίσκεται στην Αθήνα για την παρουσίαση της ταινίας (προβάλλεται στις 19:45 στον κινηματογράφο Δαναό).

Στην ταινία παρακολουθούμε τις προσπάθειες του γαλλικού συστήματος Δικαιοσύνης να βοηθήσει έναν νεαρό που έχει προβλήματα με τον νόμο. Αντιμέτωπος με την προοπτική της φυλακής, ο Μαλονί, βρίσκει ανθρώπους που στέκονται απέναντί του, αλλά και συμμάχους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024