Για ποια νησιά χτυπά η καμπάνα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ
Ποια θα είναι τα πρώτα νησιά, στα οποία θα αρθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ από 1ης Οκτωβρίου, πρόκειται να αποφασιστεί σε σύσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο υπουργείο Οικονομικών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρόκειται για τα πλέον τουριστικά νησιά.
Ποια θα είναι τα πρώτα νησιά, στα οποία θα αρθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ από 1ης Οκτωβρίου, πρόκειται να αποφασιστεί σε σύσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο υπουργείο Οικονομικών.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρόκειται για τα πλέον τουριστικά νησιά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega, το μέτρο θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Νάξο, Σύρο, Τήνο, Μήλο, Τζιά, Σίφνο και Ρόδο.
Εκτός, θα μείνουν σε αυτή τη φάση, τα νησιά που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος με τους πρόσφυγες, όπως η Κως, η Μυτιλήνη, η Σάμος και η Χίος.
Οι κάτοικοι των νησιών που θα υπαχθούν στο πρώτο κύμα αυξημένου ΦΠΑ θα δουν τους συντελεστές να αυξάνονται: ο υπερμειωμένος από το 6% στο 9%, ο χαμηλός από το 9% στο 13% -εκεί θα υπαχθούν και τα ξενοδοχεία- και ο βασικός συντελεστής από το 16% στο 23%.
Όπως προβλέπει το μνημόνιο, το μέτρο θα εφαρμοστεί σε τρεις φάσεις: Την 1η Οκτωβρίου, την 1η Ιουνίου 2016 και την 1η Ιανουαρίου 2017.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σύνοδος κορυφής – ΕΕ: Οι αποφάσεις για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, τη Γροιλανδία και την Αρκτική
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι «μεγάλη δύναμη» του στρατού των ΗΠΑ κινείται προς το Ιράν
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτέλεσαν περιπολία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
