Βούρκωσε η Ζωή και συγκινήθηκε η Ραχήλ
Βούρκωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους στη Βουλή. Η απερχόμενη Πρόεδρος της Βουλής αφηγήθηκε ένα περιστατικό με έναν φοιτητή και μετέπειτα συνεργάτη της σχετικά με το χρέος: «Οταν ξεκινούσαμε τη διαδικασία της Επιτροπής ένα νέο παιδί φοιτητής, ο Σταύρος Παπαϊωάννου, που τον γνώρισα εδώ μέσα ως έναν […]
Βούρκωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους στη Βουλή.
Η απερχόμενη Πρόεδρος της Βουλής αφηγήθηκε ένα περιστατικό με έναν φοιτητή και μετέπειτα συνεργάτη της σχετικά με το χρέος:
«Οταν ξεκινούσαμε τη διαδικασία της Επιτροπής ένα νέο παιδί φοιτητής, ο Σταύρος Παπαϊωάννου, που τον γνώρισα εδώ μέσα ως έναν άνθρωπο που συμμετείχε στο κίνημα για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους και που τον κάλεσα να δουλέψει μαζί μου στην προεδρία της Βουλής, έκανε μια συγκλονιστική αφήγηση.
»Περιέγραψε το δημόσιο χρέος και την κατάσταση των λαών που εκβιάζονται από το χρέος ως την κατάσταση κάποιου που ξυπνά και βρίσκεται στη μέση του πουθενά. Είναι σκοτάδι, είναι στο πέλαγος, σε μια βάρκα με κουπιά, δεν ξέρει πως βρέθηκε εκεί, ούτε γιατί, το μόνο που ξέρει είναι ότι πρέπει να κάνει κουπί. Και είπε ο Σταύρος ‘τι άλλο είναι αυτό από δουλεία’. Αναφέρθηκε στα παιδιά αυτής της χώρας που γεννιούνται χωρίς να έχουν επιβαρύνει τον δημόσιο προϋπολογισμό και με την πρώτη τους αναπνοή τότε καλούνταν να πληρώσουν 32.000 ευρώ το καθένα. Κάθε μωρό είναι χρεωμένο με 32.000 ευρώ».
Σε αυτό το σημείο η κ. Κωνσταντοπούλου βούρκωσε: «Σήμερα, λυπάμαι που το λέω, αλλά κάθε μωρό αυτής της χώρας είναι χρεωμένο με 40.000 ευρώ γιατί με την εξουσιοδότηση υπογραφής του τρίτου μνημονίου η χώρα μας φορτώθηκε με άλλα 86 δισ. ευρώ σε δάνεια. Για ένα μωρό, 40.000 ευρώ δεν μπορεί να είναι δικαιοσύνη και δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε να προστατεύσουμε και αυτά τα παιδιά και τις επόμενες γενιές και την αλήθεια και τη δημοκρατία».
Το επίμαχο σημείο από την ομιλία της κ. Κωνσταντοπούλου είναι στο 53:25 του βίντεο που ακολουθεί:
Η συγκίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή φαίνεται ότι άγγιξε την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια της Λαϊκής Ενότητας στις εκλογές Ραχήλ Μακρή, η οποία ανήρτησε στο Twitter ένα μήνυμα σε έντονο προσωπικό τόνο:
- Σκαριόλο: «Μικρές λεπτομέρειες έπαιξαν ρόλο… – Πολύ καλή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Η Ουκρανία λέει πως έπληξε πετρελαϊκή εγκατάσταση που εφοδιάζει τη Μόσχα
- Με ανοιχτό πούλμαν στον Πειραιά οι πρωταθλητές Ευρώπης (pics)
- Οι διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές σε κίνδυνο – Αιτία, γεωπολιτικές εντάσεις και ελλείψεις χρηματοδότησης
- Euroleague: Υπόκλιση στο λαό του Θρύλου από την Marca και την AS – Η «ηρωική» Ρεάλ και ο «θρίαμβος» του Ολυμπιακού
- Τα συγχαρητήρια του Νίκου Γκάλη στον Ολυμπιακό: «Κάθε επιτυχία να φέρνει περισσότερα παιδιά στο μπάσκετ» (pic)
- Πέθανε η Γωγώ Μαστροκώστα
- Μπαρτζώκας: «Θέλω να αφιερώσω την κούπα σε ένα αγαπημένο άνθρωπό μας…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442