Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήπως έχεις υποτιμήσει την αξία του φιλιού; Κακώς.

Μήπως έχεις υποτιμήσει την αξία του φιλιού; Κακώς.

Το λέει και το τραγούδι: ένα φιλάκι είναι λίγο πολύ λίγο! Φαντάσου τι γίνεται όταν ακόμη και αυτό το ένα εξαφανιστεί. Για ένα περίεργο λόγο αυτή η φθίνουσα πορεία εμφανίζεται σε όλα τα ζευγάρια όσο αγαπημένα και αν είναι. Και το ακόμη πιο περίεργο είναι ότι το φιλί αποτελεί την πιο εύκολη και αθώα έκφραση […]

Το λέει και το τραγούδι: ένα φιλάκι είναι λίγο πολύ λίγο! Φαντάσου τι γίνεται όταν ακόμη και αυτό το ένα εξαφανιστεί.
Για ένα περίεργο λόγο αυτή η φθίνουσα πορεία εμφανίζεται σε όλα τα ζευγάρια όσο αγαπημένα και αν είναι. Και το ακόμη πιο περίεργο είναι ότι το φιλί αποτελεί την πιο εύκολη και αθώα έκφραση αγάπης – ακόμη και μπροστά στα παιδιά ένα φιλί στα χείλη είναι επιτρεπτό.

Οι ειδικοί, πάντως, δεν χάνουν ευκαιρία να υπενθυμίζουν την αξία του φιλιού και με τις διάφορες έρευνες τους να επιμένουν στο πόσο σημαντικό είναι για τη σχέση μας. Ας συνοψίσουμε τα εκάστοτε αποφθέγματα σε τρεις βασικά σημεία:

1
Ισχυρή δήλωση
Μια τόσο μικρή και καθημερινή κίνηση είναι αρκετή για να επιβεβαιώνει ότι είσαι ακόμη παρούσα στη σχέση. Όπως και στην αρχή μιας γνωριμίας αποτελεί αποδειχτικό της καλής χημείας και δίνει το πράσινο φως για να συνεχιστεί στο επόμενο βήμα το φλερτ. Το φιλί είναι ανταλλαγή «πληροφοριών» αλλά και ένας από τους καλύτερους συμμάχους της αγάπης: αυξάνει τη σεροτονίνη, την ντοπαμίνη, την ωκυτοκίνη και την επινεφρίνη δημιουργώντας ευφορία και ερωτική έλξη.

Το λέει και το τραγούδι: ένα φιλάκι είναι λίγο πολύ λίγο! Φαντάσου τι γίνεται όταν ακόμη και αυτό το ένα εξαφανιστεί

2
Ισχυροί δεσμοί
Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2013 από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η συχνή ανταλλαγή φιλιών είναι πιο εύκολο να λειτουργήσει υποστηρικτικά στη διατήρηση μιας μακροχρόνιας σχέσης συγκριτικά με το συχνό σεξ.


3
Ισχυρή υγεία
Στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα πραγματοποιήθηκε μια έρευνα με 52 ζευγάρια τα οποία χωρίστηκαν σε δυο γκρουπ. Στο ένα δόθηκε εντολή να αυξήσει τη συχνότητα των φιλιών τους για 6 εβδομάδες ενώ το δεύτερο γκρουπ παρέμεινε στις συνήθειες του. Οι συμμετέχοντες στη πρώτη ομάδα σημείωσαν βελτίωση στα επίπεδα του στρες, της ικανοποίησης που λάμβαναν από τη σχέση και αλλά και της χοληστερόλης.
Αντίστοιχα, στο βιβλίο της Sheril Kirshenbaum αναφάρεται ότι οι άνδρες που φιλούσαν τις γυναίκες τους πριν φύγουν για τη δουλειά έζησαν κατά μέσο όρο 5 χρόνια παραπάνω από όσους δεν είχαν αυτή τη συνήθεια.

gamos.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024