Πλεόνασμα στο τoυριστικό ισοζύγιο στο επτάμηνο του 2015
Τα 12 εκατομμύρια άγγιξε ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα στο επτάμηνο Ιανουαρίου Ιουλίου. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδο,ς η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2015 αυξήθηκε κατά 14,2% και διαμορφώθηκε στις 11.974.000 ταξιδιώτες, έναντι 10.487.000 ταξιδιωτών την αντίστοιχη περίοδο του 2014.
Τα 12 εκατομμύρια άγγιξε ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας στο επτάμηνο Ιανουαρίου Ιουλίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2015 αυξήθηκε κατά 14,2% και διαμορφώθηκε στις 11.974.000 ταξιδιώτες, έναντι 10.487.000 ταξιδιωτών την αντίστοιχη περίοδο του 2014.
Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα τα έσοδα από τον τουρισμό να αυξηθούν φέτος κατά 6,2% στα 6,7 δισ.ευρώ.
Οφείλεται πρωτίστως στην αύξηση κατά 10,2% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 4.2 δισ. ευρώ, και δευτερευόντως στην αύξηση κατά 1,2% των εισπράξεων από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ-28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 2,6 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Τεράστιο διακύβευμα»: Πώς ένας παρατεταμένος πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κλονίσει την παγκόσμια οικονομία
- Ο Νετανιάχου καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να τον ακολουθήσουν στον πόλεμο κατά του Ιράν – Η αναφορά στην Κύπρο
- LIVE: Μπαρτσελόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο
- Forbes: Ποιοι είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ – Ποιος στην πρώτη θέση
- Καρδίτσα: Νεκρός γνωστός τραγουδιστής – Εντοπίστηκε μαχαιρωμένος
- Τσαγκαράκης: «Εγώ τηλεφώνησα στην αστυνομία» – Ο άνθρωπος που ενημέρωσε τις Αρχές
