Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά
Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά, παρά το γεγονός ότι η πολιτική κατάσταση δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος το πρωί του Σαββάτου στην άτυπη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο επίκεντρο της οποίας θα τεθεί για μια ακόμη φορά η Ελλάδα.
Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά, παρά το γεγονός ότι η πολιτική κατάσταση δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος το πρωί του Σαββάτου στην άτυπη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο επίκεντρο της οποίας θα τεθεί για μια ακόμη φορά η Ελλάδα.
Σημείωσε πως οι υπουργοί Οικονομικών θα ενημερωθούν για την κατάσταση και τόνισε πως είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι προετοιμασίες στην Ελλάδα.
Το ιδιο ισχύει και για τους θεσμούς, πρόσθεσε, πρέπει να ετοιμάσουν την αξιολόγηση, να αποσαφηνίσουν τα ορόσημα των επόμενων μηνών. «Η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί» είπε.
Σε ερώτηση αναφορικά με την πρόταση που ετοιμάζει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την τραπεζική ένωση, ο Γ.Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι δεν την έχει δει ακόμη. Όταν κλήθηκε να σχολιάσει γιατί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών την έχει ήδη απορρίψει, ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως πρέπει να μειώσουμε τα ρίσκα στο τραπεζικό σύστημα, αλλά επίσης πρέπει να βρούμε έναν τρόπο και να μοιράσουμε τα ρίσκα.
Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
Τη συνεδρίαση του Eurogroup θα απασχολήσει η Κύπρος και η 7η επικαιροποίηση του κυπριακού μνημονίου, καθώς και το ζήτημα της ανάπτυξης και της απασχόλησης, αλλά και της μείωσης της φορολογίας στην εργασία στα κράτη της ευρώζώνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κούβα: Δύο πολεμικά πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει το Μεξικό
- Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υποδεχτεί τον Σι Τζινπίνγκ «προς το τέλος της χρονιάς» στον Λευκό Οίκο
- Πορτογαλία: Σαρωτική νίκη του σοσιαλιστή Σεγκούρο στις προεδρικές εκλογές έναντι του ακροδεξιού Βεντούρα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Κατάσκοπος 3 χρόνια και όχι μόλις 3 μήνες
- Ο φόβος για την AI, νέα πραγματικότητα στη Wall Street
- Google: Κάτι αλλάζει με τις επαφές στα κινητά Android – Η έξυπνη…καρτών κλήσεων

