Το προσφυγικό δεν λύνεται με τις ποσοστώσεις, επαναλαμβάνει ο Κάμερον
Την αντίθεσή του στην πολιτική των ποσοστώσεων εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο Ντέιβιντ Κάμερον, παρά το γεγονός ότι η χώρα του δεν είναι μέλος της Σένγκεν. «Έτσι στέλνουμε στους ανθρώπους το μήνυμα πως είναι καλή ιδέα να ανέβουν σε ένα πλοίο για να κάνουν ένα επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη» είπε ο βρετανός πρωθυπουργός.
Την αντίθεσή του στην πολιτική των ποσοστώσεων εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο Ντέιβιντ Κάμερον, παρά το γεγονός ότι η χώρα του δεν είναι μέλος της Σένγκεν. «Έτσι στέλνουμε στους ανθρώπους το μήνυμα πως είναι καλή ιδέα να ανέβουν σε ένα πλοίο για να κάνουν ένα επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη» είπε ο βρετανός πρωθυπουργός.
Το σχέδιο αυτό, το οποίο έχει στόχο την ανακατανομή 160.000 προσφύγων, δεν αφορά τη Βρετανία, η οποία εξαιρείται από τους κοινοτικούς κανονισμούς σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση.
Ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων, οι Εργατικοί ζήτησαν και πάλι η χώρα τους να συμμετάσχει στην ανακατανομή, κάτι που ο Κάμερον απέρριψε.
«Αν όλη η προσοχή επικεντρώνεται στις ποσοστώσεις ανακατανομής των προσφύγων στην Ευρώπη, το πρόβλημα έτσι δεν θα λυθεί.
» Η Ευρώπη οφείλει να βρει τις δικές της απαντήσεις για τις χώρες που συμμετέχουν στο Σένγκεν. Το Ηνωμένο Βασίλειο, που έχει τα δικά του σύνορα, έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει κυρίαρχες αποφάσεις» πρόσθεσε.
Τη Δευτέρα, ο Κάμερον δεσμεύθηκε ότι η χώρα του θα υποδεχθεί 20.000 πρόσφυγες μέσα σε πέντε χρόνια, οι οποίοι θα προέρχονται όμως από τους καταυλισμούς στην Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Άδειες κρατουμένων με «βραχιολάκι» σε όλη τη χώρα – Από 18/5 η καθολική λειτουργία της ηλεκτρονικής επιτήρησης
- Ιαπωνία – Ελλάδα 16-22: Νίκη χωρίς αντίκρισμα για την Εθνική πόλο Γυναικών
- «Ανακαλύπτουν νέα εργαλεία»: Πρωτοφανή αύξηση υβριδικών επιθέσεων από τη Ρωσία καταγγέλλει η Πολωνία
- Χανταϊός: Το σημείο «μηδέν» της μόλυνσης – Το μοιραίο bird-watching που έφερε τον ιό στο κρουαζιερόπλοιο
- Οι Πειρατές του Νίκου Κυριακόπουλου μας «ταξιδεύουν» στην εικαστική παράδοση του livre d’artiste
- Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Από την Κρήτη καλλιεργούσαν στην… Καστοριά ελιές και αμύγδαλα σε υψόμετρο 1.100 μέτρων

