Αποφυλακίστηκε ο τέως πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά. Ο ίδιος θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπως αποφάσισε η Δικαιοσύνη.

Ισχυρή θα είναι η αστυνομική παρουσία στο διαμέρισμα του τέως πρωθυπουργού -τα πορτογαλικά ΜΜΕ παρατηρούν ότι δεν επετράπη ούτε σε… πιτσαδόρο να παραδώσει παραγγελία- αλλά με αυτό τον τρόπο ο Σόκρατες γλίτωσε την υποχρέωση να φορέσει το ειδικό «βραχιολάκι».

Αργά το βράδυ της Παρασκευής έφτασε στη Λισαβόνα. Όπως μετέδωσαν τα πορτογαλικά Μέσα Ενημέρωσης, ο τέως πρωθυπουργός ήταν ευδιάθετος. Φορούσε γκρίζο T-shirt και σανδάλια.

Ο Σόκρατες είχε συλληφθεί στις 21 Νοεμβρίου 2014 στην «Επιχείρηση Μαρκήσιος» και τον βαρύνουν κατηγορίες για διαφθορά και φορολογική απάτη, τις οποίες αρνείται.

Σημειώνεται ότι στην Πορτογαλία διεξάγονται βουλευτικές εκλογές στις 4 Οκτωβρίου και το Σοσιαλιστικό Κόμμα από το οποίο προέρχεται ο Σόκρατες δίνει μάχη για την πρώτη θέση απέναντι στο κεντροδεξιό κόμμα του νυν πρωθυπουργού Πάσους Κοέλιου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ