Ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις
Εκλογικό «ντέρμπι» μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας για την πρώτη θέση στις κάλπες της 20ής Σεπτεμβρίου δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή, με τα δύο κόμματα να λαμβάνουν ακριβώς τα ίδια ποσοστά στην πρόθεση ψήφου.
Εκλογικό «ντέρμπι» μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας για την πρώτη θέση στις κάλπες της 20ής Σεπτεμβρίου δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή, με τα δύο κόμματα να λαμβάνουν ακριβώς τα ίδια ποσοστά στην πρόθεση ψήφου.
Σε έρευνα της MRB για λογαριασμό του Star, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ λαμβάνουν από 25,1%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, το ΚΚΕ με 5%, το Ποτάμι με 4,6%, η Ένωση Κεντρώων με 3,9%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,6 % και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%. Αλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 15%.
Στην εκτίμηση ψήφου για το εκλογικό αποτέλεσμα τα ποσοστά είναι: ΣΥΡΙΖΑ 29,6%, ΝΔ 29,6%, Χρυσή Αυγή 7,2%, Ποτάμι 5,4%, ΚΚΕ 5,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%, ΠΑΣΟΚ 6,1%, Λαϊκή Ενότητα 4,3%, Ένωση Κεντρώων 4,6%, Άλλο 4,7%.
Ισοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ δείχνει επίσης δημοσκόπηση του του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν από 27% στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 6%, το Ποτάμι με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ και η Ένωση Κεντρώων από 4,5%, η Λαϊκή Ενότητα με 4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5%. Αλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 10,5%.
Νωρίτερα, δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά έδινε προβάδισμα 0,6% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (24% έναντι 23,4% αντίστοιχα). Στην ίδια έρευνα, τα υπόλοιπα κόμματα μετρήθηκαν ως προς την πρόθεση ψήφου ως εξής: Χρυσή Αυγή 5,1%, Ποτάμι 4,8%, ΚΚΕ 5,2%, ΑΝΕΛ 2%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 4%, Ένωση Κεντρώων 4%, Λαϊκή Συμμαχία 3,4%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]
- Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Εσπανιόλ, ζητήθηκε «φρένο» στον θυμό για τον Ζοάν Γκαρσία
- Τεχεράνη: Διαδηλώσεις έξω από κλειστά καταστήματα, λόγω ισοτιμίας και ακρίβειας
- «Βραζιλία πρόσεχε τον Ελ Κααμπί» – Το yahoo sports προειδοποιεί την Σελεσάο ενόψει Μουντιάλ
- Η Camilla Araújo αποχωρεί από το OnlyFans μετά από πέντε χρόνια και κέρδη 20 εκατομμυρίων δολαρίων
- Ο πλανήτης που θα έπρεπε να μην υπάρχει – Ένα μυστήριο και μια αποστολή που μπορεί να δώσει απαντήσεις

