Δέκα νεκροί και 40 τραυματίες σε βομβιστική επίθεση στην Λαττάκεια
Τουλάχιστον επτά νεκροί και 40 τραυματίες είναι ο απολογισμός βομβιστική επίθεσης στην Λαττάκεια, σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση. Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη σε κεντρική πλατεία της συριακής πόλη -σε μία σπάνια επίθεση στην παραθαλάσσια πόλη που αποτελεί προπύργιο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Τουλάχιστον επτά νεκροί και 40 τραυματίες είναι ο απολογισμός βομβιστική επίθεσης στην Λαττάκεια, σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση. Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη σε κεντρική πλατεία της συριακής πόλη -σε μία σπάνια επίθεση στο λιμάνι που αποτελεί προπύργιο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της πόλης.
Η Λαττάκεια έχει μείνει σε μεγάλο βαθμό έξω από τη δίνη του τετραετούς εμφυλίου πολέμου που έχει κοστίσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε 250.000 ανθρώπους.
Οπτικό υλικό που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει φλεγόμενα οχήματα σε μία περιοχή όπου βρίσκονται διασκορπισμένα τα συντρίμμια δεκάδων άλλων αυτοκινήτων που καταστράφηκαν από τη σφοδρότητα της έκρηξης.
Επίσης διακρίνονται διασώστες και απλοί πολίτες να δίνουν μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από την έκρηξη.
Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, την οποία τα κρατικά μέσα ενημέρωσης αποδίδουν σε «τρομοκράτες» -χαρακτηρισμό που χρησιμοποιούν παγίως όταν αναφέρονται σε ενόπλους, οι οποίοι μάχονται για την ανατροπή του Άσαντ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πέθανε ο ηθοποιός Τσακ Νόρις
- Εφοδος του ελληνικού FBI στην επιχείρηση γνωστού γκαλερίστα
- CNBC: Δέκα επαγγέλματα που οι γυναίκες υπερτερούν έναντι των ανδρών
- Με μία αγωνιστική τιμωρήθηκε ο Φουρνιέ και χάνει Παναθηναϊκό
- Κώστας Νικούλι: Το bullying στο σχολείο, οι Αθώοι και στο βάθος η Επίδαυρος
- «Πυρά» κομμάτων για την αοριστολογία Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του πολέμου
