Εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά στο μοιραίο Noratlas
Εχουν εντοπιστεί ανθρώπινα οστά κατά τις εργασίες ανασκαφής για το Νoratlas, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ανακοίνωσε ο επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανθρωπιστικά θέματα και θέματα αγνοουμένων, Φώτης Φωτίου.
Απέφυγε να πει συγκεκριμένα αν ο αριθμός των οστών που εντοπίστηκε είναι μεγάλος, υποδεικνύοντας ότι θα γίνουν όλες οι ανθρωπολογικές εξετάσεις και οι εξετάσεις ταυτοποίησης για όλα τα οστά που θα ανευρεθούν και θα γίνονται ανακοινώσεις όταν και εφόσον πρέπει.
Σε δηλώσεις του την Τρίτη στο γραφείο του, ο κ. Φωτίου αναφέρθηκε σε μια πολύ σημαντική εξέλιξη και κάλεσε τα ΜΜΕ να επιδείξουν τον απαραίτητο σεβασμό, καθώς το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και λεπτό.
Το μοιραίο μεταγωγικό αεροπλάνο Noratlas παρέμενε θαμμένο στο Τύμβο της Μακεδονίτισσας από τις 22 Ιουλίου 1974, όταν κατερρίφθη από φίλια πυρά, την πρώτη μέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Η κατάρριψή του στοίχισε τη ζωή του τετραμελούς πληρώματός του και των 27 αλεξιπτωτιστών, που μετέφερε από την Ελλάδα για να λάβουν μέρος στην άμυνα του νησιού.
Διαβάστε επίσης:
- Noratlas: Εντοπίστηκε η άτρακτος και μέρος του πιλοτηρίου
- Κύπρος: Εντοπίστηκε το φτερό του «Νοράτλας» στον Τύμβο Μακεδονίτισσας
- Τη συνδρομή της Αθήνας ζητά η Κύπρος για την εκταφή του ηρωικού Noratlas
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ψεύτες με σύμπλεγμα Θεού»: Οργή Πενταγώνου κατά Anthropic για τα όρια της στρατιωτικής ΑΙ
- Λουτράκι: Νεκρός 17χρονος από μαχαιριές
- Ρωσία-Ουκρανία: Τοπική εκεχειρία για την πραγματοποίηση επισκευών στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
- Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Κεφαλονιάς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
- Με στόχο το 3/3 η Εθνική κόντρα στο Μαυροβούνιο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου
- Χαλκιδική: Θρίλερ με τη διαμελισμένη σορό – Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. ανοιχτές υποθέσεις εξαφανίσεων