Σύνοδος βαλκανικών χωρών στη Βιέννη για το προσφυγικό
Η προσφυγική κρίση θα κυριαρχήσει στις συζητήσεις των κυβερνήσεων των χωρών των δυτικών Βαλκανιών στη Σύνοδο που διοργανώνεται στη Βιέννη, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τα υπόλοιπα ζητήματα. Παρούσες στην αυστριακή πρωτεύουσα θα είναι επίσης η γερμανίδα καγκελάριος αλλά και η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική.
Η προσφυγική κρίση θα κυριαρχήσει στις συζητήσεις των κυβερνήσεων των χωρών των δυτικών Βαλκανιών στη Σύνοδο που διοργανώνεται στη Βιέννη, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τα υπόλοιπα ζητήματα.
Παρούσες στην αυστριακή πρωτεύουσα θα είναι επίσης η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αλλά και η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι.
Η Σύνοδος την Πέμπτη είχε διοργανωθεί από τον προηγούμενο χρόνο, με κύριο θέμα την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και την καταπολέμηση του εξτρεμισμού. Η πιεστικότητα όμως με την οποία έχει έρθει στο προσκήνιο το ζήτημα των προσφύγων πάνω στον λεγόμενο «βαλκανικό διάδρομο» θα θέσει το ζήτημα στην κορυφή της ατζέντας.
Στην αυστριακή πρωτεύουσα έχουν ήδη φτάσει οι επικεφαλής των κυβερνήσεων Αλβανίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Κοσόβου, ΠΓΔΜ, Μαυροβουνίου και Σερβίας.
Η πορεία των προσφύγων στον «βαλκανικό διάδρομο» ξεκινά από το Αιγαίο και καταλήγει στην Ουγγαρία. Την Τρίτη, ο αριθμός που πέρασε στην Ουγγαρία από τη Σερβία έφτασε τα επίπεδα ρεκόρ των 2.500 ανθρώπων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαρουάν Μπαργούτι: Η οικογένεια του ηγέτη της Φατάχ καταγγέλλει ότι υφίσταται βασανιστήρια στο Ισραήλ
- Θεσσαλονίκη: Αγρότες έντυσαν με… λαμπιόνα τα τρακτέρ τους – Χριστούγεννα στα μπλόκα
- Η απονομή του τροπαίου του League Cup στον Ολυμπιακό (pics+vid)
- Η τεχνητή νοημοσύνη επανασχεδιάζει την παιδική ηλικία – Προνομιούχες γενιές ή κενό βασίλειο;
- Τα βήματα για έκδοση διαβατηρίου – Πόσο κοστίζει
- Έκλεβαν πέντε σπίτια κάθε βράδυ και έκαναν τηλεφωνικές απάτες – Συνελήφθησαν 12 μέλη της σπείρας
